16.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Γάιδαροι στην οδό Μπετόλο κλείνουν τις εισόδους των σπιτιών για να πάνε να πιούνε ποτά | Φωτός

Ημερομηνία:

Ένας από τους κύριους λόγους που οι πολίτες των Χανίων υπερψήφισαν τον συνδυασμό του Τάσου Βάμβουκα ήταν και οι υποσχέσεις που είχε δώσει για βελτίωση της κατάστασης με τους δημόσιους χώρους. Όμως, τα πράγματα έχουν γίνει πολύ χειρότερα.

Είναι γεγονός ότι τα χρήματα που έχει στη διάθεσή του ο δήμος είναι πολύ λιγότερα, ότι δεν υπάρχει πλέον δημοτική αστυνομία. Όμως, κάποια πράγματα δεν εξηγούνται μόνο από την έλλειψη πόρων.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται σε πεζόδρομους της παλιάς πόλης των Χανίων μπορεί να βελτιωθεί άμεσα με απλές κινήσεις, όπως με την τοποθέτηση αλυσίδων, ώστε τα οχήματα που οδηγούνε γάιδαροι να μην εισέρχονται στους πεζόδρομους.

Τέτοια είναι η περίπτωση της οδού Μπετόλο.

Οι φωτογραφίες που σας παρουσιάζουμε είναι από τις εισόδους κατοικιών πολιτών. Τα αμάξια, τζιπ, έχουν παρκάρει ακριβώς στην είσοδο έτσι ώστε οι κάτοικοι που μένουν εκεί να πρέπει να κάνουν ελιγμούς για να μπούνε μέσα στα σπίτια τους.

C360_2017-03-24-23-01-57-925 C360_2017-03-24-23-02-09-746

Επαναλαμβάνουμε ότι δεν υπάρχει έλλειψη χώρων πάρκινγκ. 50 μέτρα από το σημείο, υπάρχει το πάρκινγκ της Τάφρου, το οποίο, με τα κλαμπ Gravity και Senso να είναι κλειστά τις περισσότερες ημέρες, είναι σχεδόν πάντα άδειο.

Όμως είπαμε, οι ανθρώπινοι γάιδαροι θέλουν να πιούνε το ποτάκι τους παρκάρωντας το αμάξι τους ακριβώς έξω από το κατάστημα της προτίμησής τους.

Για να μην έχουμε λοιπόν επεισόδια, ή φαινόμενα αυτοδικίας, καλό θα είναι ο δήμος να φροντίσει ώστε να προστατεύονται τα πολύ βασικά δικαιώματα των κατοίκων της περιοχής, όπως το δικαίωμα το να εισέρχονται στο σπίτι τους ανεμπόδιστα.

Άλλωστε, υπήρχε και παλιότερα αλυσίδα στην είσοδο της οδού Μπετόλο.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...