19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Γάλα και σχολικά είδη συγκεντρώνονται στο Ηράκλειο Κρήτης

Ημερομηνία:

Σχολικά είδη και γάλατα για την κάλυψη των αναγκών μαθητών ευάλωτων οικογενειών συγκεντρώνει από σήμερα, Δευτέρα, και ως την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015, ο δήμος Ηρακλείου στη Λότζια και σε όλες τις δημοτικές κοινότητες. Με το σύνθημα «στην κρίση όλοι μαζί μπορούμε», η δημοτική αρχή προσπαθεί να ξεκινήσει η νέα χρονιά με αξιοπρέπεια και χαμόγελα για όλα τα παιδιά.

Όπως δήλωσαν οι αντιδήμαρχοι Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής κυρίες Μαρία Καναβάκη και Αθηνά Σπανάκη-Κοχιαδάκη, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, οι διευθύνσεις Παιδείας, Πολιτισμού & Νέας Γενιάς και Κοινωνικής Ανάπτυξης, αναλαμβάνουν δράση για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών και γάλακτος. Τα είδη θα διατεθούν σε οικογένειες που -αποδεδειγμένα και έπειτα από έκθεση κοινωνικού λειτουργού- αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης και πλήρη αδυναμία κάλυψης των βασικών αναγκών των παιδιών τους εν όψει της έναρξης του σχολικού έτους 2015-2016.

«Όσοι πολίτες επιθυμούν να συμβάλουν στην υπεράσπιση του αναφαίρετου δικαιώματος όλων των παιδιών για πρόσβαση στη μόρφωση και στη διατροφή, παρακαλούνται να προσφέρουν ότι μπορούν σε σχολικά είδη (τσάντες, μολύβια, στυλό, μαρκαδόρους, γομολάστιχες, τετράδια, ντοσιέ κτλ.) και γάλα (εβαπορέ ή παστεριωμένο)» προτρέπει ο δήμος Ηράκλειου.

Η προσπάθεια συγκέντρωσης των σχολικών ειδών και του γάλακτος πραγματοποιείται στη Λότζια στις 7, 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2015, ώρες 09.00-20.00. Τη δράση υποστηρίζουν με τη συμμετοχή τους οι φορείς, σύλλογοι και σωματεία: Ζωόφιλη Δράση, Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Νομού Ηρακλείου, Φιλοζωική Κρήτης, εθελοντική ομάδα δήμου Ηρακλείου «Το Κοινόν των Κρητών», Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ηρακλείου «Αρετούσα», εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Νομού Ηρακλείου.

Ακόμη, συγκέντρωση ειδών και γάλακτος θα γίνεται στα Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Ηρακλείου (πρώην ΚΑΠΗ) και στις δημοτικές κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου από 8.00 το πρωί έως τις 14.00. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στη διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού & Νέας Γενιάς στο email: kanaraki@heraklion.gr και στη διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης στο email: social@heraklion.gr.

tovima.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...