22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

“Γίνετε η αλλαγή που θέλετε να δείτε”: Ο Ρίτσαρντ Γκιρ έγινε άστεγος για μια ημέρα

Ημερομηνία:

Ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Ρότσαρντ Γκιρ σε μια προσπάθειά του να κατανοήσει πως είναι να είσαι άστεγος, αποφάσισε να περάσει μια ημέρα στους δρόμους της Νέας Υόρκης (Pics)

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ θέλοντας να ανακαλύψει πως περνούν την ημέρα τους οι άνθρωποι που είναι αναγκασμένοι να ζουν στον δρόμο αποφάσισε να γίνει άστεγος για μια ημέρα.

Έτσι, φόρεσε παλιά και κουρελιασμένα ρούχα, έβαλε στο κεφάλι του έναν σκούφο και κάθισε στα πεζοδρόμιο της αμερικανικής μητρόπολης.

Ο ίδιος με σχετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook εξήγησε πως είναι να περνάς τη ζωή σου στην άκρη του δρόμου.

“Όταν βγήκα στους δρόμους της Νέας Υόρκης μεταμφιεσμένος σε άστεγο άνδρα κανείς δεν με πρόσεξε. Ένιωσα πως είναι να είσαι άστεγος. Οι άνθρωποι περνούσαν δίπλα μου και με κοιτούσαν με αηδία”, αναφέρει ο διάσημος ηθοποιός. “Μόνο μια κυρία είχε την καλοσύνη να μου δώσει λίγο φαγητό. Ήταν μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Είναι πολλές οι φορές που ξεχνάμε πόσο τυχεροί είμαστε. Δεν πρέπει να το θεωρούμε δεδομένο και αν μπορούμε να βοηθήσουμε κάποιον που έχει ανάγκη, πρέπει να το κάνουμε”, τονίζει ο ίδιος.

Ενώ προσθέτει πως “Για αυτό στο τέλος της ημέρας περπάτησα και έδωσα τροφή και 100 δολάρια σε κάθε άστεγο που έβλεπα. Έκλαιγαν και ήταν τόσο ευγνώμονες. Γίνετε η αλλαγή που θέλετε να δείτε στον κόσμο”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο για την Υγεία στο Λασίθι

Στους δρόμους κατεβαίνουν για μία ακόμη φορά φορείς και...

Δύο αυτοκτονίες το τελευταίο 24ωρο στην Κρήτη

Ένας 56χρονος στο Μπαλί Ρεθύμνου και ένας 84χρονος στην...

ΣΥΡΙΖΑ: Αναφορά Παππά περί συντονισμού των κομμάτων για τη μομφή πριν το δημοσίευμα – Διαψεύδουν ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά

«Βόμβα» πέταξε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς όταν...