13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Γαβράς, Κρούγκμαν, Μπαλιμπάρ και Μορέν ανάμεσα στους διαννοούμενους που στηρίζουν την Ελλάδα

Ημερομηνία:

Με τον τίτλο “Αυτοί στηρίζουν την ελληνική αντίσταση” και την ελληνική σημαία στο φόντο, η εφημερίδα της γαλλικής Αριστεράς l’Humanité παρουσιάζει τις μεγάλες προσωπικότητες της παγκόσμιας διανόησης που στηρίζουν την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης και κυρίως του ελληνικού λαού να αντισταθεί στη λιτότητα.

Μεταξύ άλλων, οι νομπελίστες οικονομολόγοι Τζόσεφ Στίγκλιτς και Πωλ Κρούγκμαν, ο πακιστανικής καταγωγής Άγγλος συγγραφές και κινηματογραφιστής Ταρίκ Αλί, ο μεγάλος Κώστας Γαβράς, ο μεγάλος Γάλλος φιλόσοφος Εντγκάρ Μορέν κι ο επικριτής της ευρωπαϊκής μετα-αποικιοκρατίας Ετιέν Μπαλιμπάρ.

Γαβράς: Εμπιστεύομαι τον Τσίπρα

Με τρόπο ήπιο αλλά σαφή, ο πολυβραβευμένος Ελληνο-γάλλος κινηματογραφιστής Κώστας Γαβράς πήρε θέση υπέρ του ΟΧΙ, σε συνέντευξη που έδωσε στο γαλλικό ραδιόφωνο France Inter. Ερωτηθείς εάν είναι υπέρ του «Όχι» ή του «Ναι» στο δημοψήφισμα, απάντησε: «Μη με κάνετε να πω πράγματα που δεν έχω πει. Αυτό που λέω είναι ότι όλοι λένε στους Έλληνες να ψηφίσουν ναι. Ο κ. Γιούνκερ και οι άλλοι. Την ίδια στιγμή ο κ. Γιούνκερ φιλοξενεί σπίτι του τους Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες στις Βρυξέλλες για να μην πληρώνουν φόρους. Έχω εμπιστοσύνη στον Τσίπρα…», είπε ο Γαβράς.

koutipandoras.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...