16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Γαβρόγλου: Τέλος οι Πανελλήνιες, στα πανεπιστήμια μόνο με το απολυτήριο Λυκείου

Ημερομηνία:

Ο υπουργός Παιδείας από το βήμα της Βουλής επανέλαβε παλιότερη δέσμευση τόσο δική του και του ΣΥΡΙΖΑ ότι η εισαγωγή στα πανεπιστήμια θα γίνεται χωρίς πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά μόνο με το απολυτήριο του λυκείου.

Μάλιστα χαρακτήρισε την τρίτη λυκείου ως τάξη  φάντασμα, για κάτι για το οποίο όπως είπε έχει ευθύνη συνολικά η κοινωνία.

«Είμαστε κοντά να νομοθετήσουμε την τρίτη Λυκείου που είναι τάξη φάντασμα. Είμαστε μια χώρα χωρίς τρίτη λυκείου και την έχει ευθύνη έχει συνολικά η κοινωνία και όχι οι εκπαιδευτικοί. Προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε το απολυτήριο Λυκείου να έχουμε λιγότερα μαθήματα με περισσότερες ώρες και πρόσβαση στα πανεπιστήμια με μόνο το απολυτήριο».

Ακόμα  ο υπουργός Παιδείας εξήγγειλε χιλιάδες διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για την επόμενη τριετία.

«Προχωρούμε στον διορισμό 15.000 μόνιμων εκπαιδευτικών την επόμενη τριετία. Οι 4.500 μόνιμες προσλήψεις θα γίνουν το 2019 στην ειδική αγωγή. Δεν μπορούμε να ξεχνάμε την επιταγή για αξιοκρατία και ισότιμη πρόσβαση στο επάγγελμα χωρίς όμως να παραγνωρίζεται η προϋπηρεσία,δεν θα υπακούσουμε στους λαϊκισμούς της επετηρίδας».

Επιπλέον υπογράμμισε ότι θα διοριστούν και 600 εκπαιδευτικοί που έχουν δικαστικές αποφάσεις από το 2008.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσοχή, η Κρήτη αντιμετωπίζει «σοβαρό κίνδυνο» από επιπλέοντα ανθρώπινα …… «σκουπίδια»!!

Του Μανώλη Καπετανάκη * Βρίθει τελευταία η τοπική, εθνική αλλά...

Ελληνίδες σε θέσεις ηγεσίας

Του Γιώργου Ουρανού Θα αποτελούσε μεγάλη πρόοδο για τη χώρα...

Η άγνωστη ζωή της Αντωνούσας Καστανοπούλας (Καστανάκη)

Της Ιωάννας Σφακιανάκη «Γιεράρχη τον Γεράσιμο Κισσάμου, τον Δεσπότη, Σκαλίδη, Γιαννουδοβαρδή...