21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Γαλαζοπράσινες θάλασσες στην Κρήτη

Ημερομηνία:

ΚΡΙΣΗ ΚΡΙΣΗ ΚΡΙΣΗ … Παντού οπου και να κοιτάξεις οτι  και αν ακουσεις αφορά στην κριση …και αφου δε βλεπουμε φως τι θα λέγατε να τη δούμε αλλιώς και να απολαύσουμε το νησί με τις υπεροχες  γαλαζοπρασινες παραλίες του.Mε την ταξιδιωτική βοήθεια του oneman.gr το σίγουρο ειναι οτι θα ανανεωθούμε και θα αλλαξει η διάθεσή μας …Βουρ στιη θάλασσα με καλη παρέα και εχει ο θέος …Ελαφονήσι

Στα νοτιοδυτικά της Κρήτης, 78 περίπου χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων
“Aν δεν έχεις δει το Ελαφονήσι δεν έχεις δει τίποτα”
Τα γαλαζοπράσινα νερά, η ροζ άμμος και το απίστευτο τοπίο με την ισχυρή δόση εξωτισμού, έχουν εκτοξεύσει την άγνωστη μέχρι το 90′ αυτή παραλία, στις πρώτες προτιμήσεις των τουριστών. Ίσως τελικά οι ντόπιοι έκαναν καλά που κρατούσαν το στόμα τους κλειστό… Έχε υπόψιν πάντως πως επειδή η συγκεκριμένη θάλασσα είναι από αυτές που περπατάς – περπατάς και η στάθμη το νερού δε λέει να ανέβει πάνω από το γόνατο, να ξέρεις πως για να χορτάσεις κολύμπι πρέπει να περάσεις από την απέναντι πλευρά της παραλίας (εκεί που κατευθύνονται όλοι). Καλό θα ήταν λοιπόν να μείνει κάποιος πίσω να φυλάει τα πράγματα, κρίμα να χαλάσει η μέρα.

Κεδρόδασος

76km νοτιοδυτικά των Χανίων και 1km δυτικά από τη διάσημη λιμνοθάλασσα στο Ελαφονήσι
Αν φτάσεις μέχρι το Ελαφονήσι είναι πραγματικά κρίμα να μην δεις την παραλία στο Κεδρόδασος, μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά. Πρόκειται για ένα παραμυθένιο μέρος (όσο κλισέ και να είναι η φράση ταιριάζει απόλυτα) με κάτασπρη άμμο, τροπικά νερά, πανέμορφους λείους λαξευμένους βράχους και αιωνόβιους άρκευθους που συνθέτουν ένα ανεπανάληπτο σκηνικό. Καλώς ή κακώς, τα τελευταία χρόνια η φήμη του Κεδρόδασους αύξησε τον αριθμό των επισκεπτών του, γι’αυτό μην περιμένεις να απολαύσεις μόνος σου το τοπίο.

Μπάλος

Στα βορειοδυτικά της Κρήτης, στην χερσόνησο της Γραμβούσας
Η λιμνοθάλασσα του Μπάλου με τη χρυσο-κόκκινη άμμο και όλες τις αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου στα νερά της σε προκαλεί αφενός να βουτήξεις , αφετέρου να την χιλιο-φωτογραφήσεις, θέλοντας να αιχμαλωτίσεις αυτήν την ομορφιά του τοπίου. Εκεί μπορείς να πας είτε με κάποιο από τα καΐκια που εκτελούν δρομολόγια από τον Κίσαμο, είτε με αυτοκίνητο μέσω, όμως, ενός αρκετά δύσκολου δρόμου.

Φαλάσαρνα

Στα βορειοδυτικά του νησιού, 17 χιλιόμετρα από Κίσαμο
Έχει βραβευτεί ως η πιο όμορφη παραλία της Κρήτης και συμπεριλαμβάνεται σχεδόν πάντα μέσα στο τοπ-10 των καλύτερων παραλιών στην Ευρώπη. Η παραλία με την υπέροχη ψιλή άμμος και τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά της, βάζει στοίχημα πως θα σε κάνει αιώνιο θαυμαστή της… και πάντα το κερδίζει. Η παραλία είναι τόσο μεγάλη σε έκταση, που δύσκολα θα νιώθεις να “πνίγεσαι” από κόσμο ακόμα και στην καρδιά του καλοκαιριού με τους εκατοντάδες τουρίστες.

Φοινικόδασος του Πρέβελη

Στα νότια του Νομού Ρεθύμνης, μέσα σε έναν καταπράσινο χώρο στο τέλος του Κουρταλιώτικου φαραγγιού
Μπορεί το φοινικόδασος του Πρέβελη να είναι σαφέστατα μικρότερο από του Βάι, ωστόσο η λιγότερο τουριστική ανάπτυξη του προσφέρει σπάνια ομορφιά και ηρεμία. Εδώ να σημειωθεί ότι στις 22 Αυγούστου 2010 ένα μεγάλο μέρος του φοικινόδασους καταστράφηκε από πυρκαγιά ωστόσο το δάσος αναγεννάται μέσα από τις στάχτες του.

Αμμόλοφοι Αγίου Παύλου

Νότια του Ρεθύμνου, περίπου 50 χλμ από την Αγία Γαλήνη
Τολμώ να πω πως είναι  η πιο ατμοσφαιρική παραλία της Κρήτης, με επιβλητικούς αμμόλοφους κι ένα από τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα στην Ελλάδα (τι, μόνο στη Σαντορίνη μπορείς να το θαυμάσεις;). Ο ευκολότερος τρόπος για να φτάσεις στους Αμμόλοφους είναι να ακολουθήσεις για 500m τον δρόμο που οδηγεί νοτιοανατολικά του λιμανιού της Τριόπετρας (στο Στόμιο), έως ότου δεις την τεράστια παραλία (από δεξιά)  και τον Ακουμιανό Ποταμό στο γκρεμό, από κάτω σου. Άσε κάπου κοντά το αυτοκίνητο, πάρε τα αγαπημένα σου πρόσωπα και κατηφόρησε στη μικρή κοιλάδα που οδηγεί στην παραλία. Καλό (ήσυχο) μπάνιο.

Αγία Φωτιά

47 χλμ νοτιοανατολικά του Αγίου Νικολάου και 12 χλμ ανατολικά από την Ιεράπετρα.
Η αμμώδης παραλία της Αγίας Φωτιάς είναι ένας κόλπος με πολλά πεύκα και ελιές στην παραλία με τα πεντακάθαρα νερά, για σκιά και χαλάρωση. Υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες, καθώς και καφετέριες, ταβερνούλες και ενοικιαζόμενα δωμάτια για μια πιο άνετη διαμονή. Αν πας μέχρι εκεί πάντως, μην παραλείψεις να ρίξεις μια βουτιά και στις γύρω παραλίες της περιοχής, την Αχλιά και τον Μακρύ Γιαλό.

"google ad"

Γαϊδουρονήσι/Χρυσή

8 μίλια νότια της Ιεράπετρα
Δεν μπορεί να μην έχεις ακούσει για το Γαϊδουρονήσι ή αλλιώς τη νήσο Χρυσή. Είναι πράγματι ένα από τα πιο μαγευτικά μέρη στην Ελλάδα και γνωστό σε όλο το κόσμο.
Η Χρυσή, που πήρε το όνομά της από την χρυσαφένια άμμο που υπάρχει στις παραλίες της, είναι ένα στενόμακρο νησάκι μήκος 5 χιλιομέτρων,

Στο νησάκι υπάρχουν παραλίες με τόσο τυρκουάζ νερά που δε θα πιστεύεις στα μάτια σου, ενώ είναι στρωμένες με ροζ θραύσματα οστράκων. Μάλιστα, προστατεύεται από το πρόγραμμα Natura 2000, καθώς στην περιοχή υπάρχουν αρκετοί κέδροι και ενδογενή φυτά. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν παραλίες στην Νότια και στη Βόρεια Χρυσή. Το καραβάκι από την Ιεράπετρα σε αφήνει στη βόρεια μεριά του νησιού, άρα αν φυσάει Νοτιάς, μπορείς να περπατήσεις ως τη νότια πλευρά του νησιού, όπου δεν θα έχει κύμα, διασχίζοντας το Κεδρόδασος σε 5′. Όσο για τις παραλίες; Μην ανησυχείς, δεν πρόκειται να πεινάσεις, καθώς υπάρχουν μερικές πολύ λιτές ταβερνούλες και καφενεία, όμως πρόσεχε γιατί δεν υπάρχει μέρος για να μείνεις (για ελεύθερο κάμπινγκ, ούτε να το σκέφτεσαι).

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Αναστάτωση σε γειτονιά από 44χρονο που ήθελε να αυτοκτονήσει

Αναστάτωση προκάλεσε τα ξημερώματα σε γειτονιά του Ηρακλείου ένας...

Κωνσταντοπούλου: «Ό,τι γίνεται στην κυβέρνηση είναι ευθύνη Μητσοτάκη»

«Η ΝΔ προσπάθησε να κλείσει γρήγορα τη συζήτηση και...

Ένοχος ο Ηλίας Μίχος και για τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια – Αθώα η μητέρα

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την...

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...