22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Γαλλία: Αναστέλλεται η απαγόρευση του μπουρκίνι

Ημερομηνία:

Την αναστολή της απαγόρευσης του μπουρκίνι, θέμα που είχε προκαλέσει αντιδράσεις από την μουσουλμανική κοινότητα και ενδοκυβερνητικούς τριγμούς, αποφάσισε σήμερα, το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Γαλλίας.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας εξέτασε το θέμα μετά από αίτημα του Συνδέσμου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο υποστήριζε ότι η απαγόρευση του συγκεκριμένου μαγιό παραβιάζει τις ατομικές ελευθερίες. Η απόφαση είναι προσωρινή, μέχρις ότου ληφθεί η οριστική.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, το διάταγμα που απαγόρευε το μπουρκίνι στην πόλη Βιλνέβ-Λουμπέ στη Μεσόγειο είναι “σαφώς παράνομο, παραβιάζει τις θεμελιώδεις ελευθερίες, την ελευθερία των πεποιθήσεων και τις ατομικές ελευθερίες”.

Η απαγόρευση, η οποία επεκτάθηκε σε περισσότερες από 12 παράκτιες πόλεις της Γαλλίας, είχε διχάσει την κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς να υπερασπίζεται το εν λόγω μέτρο και ορισμένους υπουργούς να το επικρίνουν.

Αντιδρούν δήμαρχοι

Αρκετοί δήμαρχοι της νοτιοανατολικής Γαλλίας πάντως δεν φαίνονται διατεθειμένοι να εφαρμόσουν την προαναφερόμενη απόφαση, δηλώνοντας ότι θα διατηρήσουν την απαγόρευση.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του δήμου Νίκαιας, ο δήμαρχος θα συνεχίσει να επιβάλει πρόστιμο στις γυναίκες που φορούν μπουρκίνι ενώ ο ομόλογός του της κοντινής Φρεζούς ξεκαθάρισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι “το μέτρο εξακολουθεί να ισχύει”.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...