19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Γελάει ο κόσμος: Μείνανε 16 μήνες για να βγούμε από το μνημόνιο, είπε η Φωτίου

Ημερομηνία:

«Εμείς θα βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια σε 16 μήνες» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«16 μήνες μείνανε, σε 16 μήνες θα βγούμε από το μνημόνιο – τον Αύγουστο του ’18 – με την ίδια σύνταξη εμείς θα βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Φωτίου

«Θα μειώσουμε την προσωπική διαφορά στις συντάξεις, αφορά το 1/3 των συνταξιούχων, είναι επώδυνο και πολιτικά ζημιογόνο το μέτρο, είναι το 1% του ΑΕΠ, αλλά άλλο 1% θα είναι κοινωνικά μέτρα ύψους 1,8 δισεκ. ευρώ» είπε. «Εμείς δώσαμε την εν μέρει 13η σύνταξη το Δεκέμβριο» πρόσθεσε η υπουργός, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέο βοήθημα.

Κάνοντας λόγο για «εξαναγκασμό», η κ. Φωτίου χαρακτήρισε την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης ως το πιο δύσκολο κομμάτι για την κυβέρνηση, με ένα μπρα ντε φερ Ευρωπαίων – ΔΝΤ σε σημείο που οι Ευρωπαίοι έδωσαν το δικαίωμα του βέτο στο ΔΝΤ, και καθυστέρησαν την αξιολόγηση .

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στο ΔΝΤ, παρατηρώντας ότι δεν έκανε ποτέ σωστή πρόβλεψη , αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας πως το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου έφεραν το ΔΝΤ και «δεν δικαιούνται να κουνάνε το δάχτυλο». «Ο λαός να μην πάθει την ίδια αμνησία… Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ο μοναδικός που έφερε το ΔΝΤ στην Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είναι άγρια φιλελεύθερη η πολίτικη του Ταμείου, αλλά υπάρχει ταύτιση στο θέμα της απομείωσης του χρέους εξήγησε η υπουργός.

ΣΚΑΙ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...