20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Γενική Συνέλευση Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Χανίων

Ημερομηνία:

Το ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Χανίων καλεί τους συναδέλφους σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 25/9/2013 ώρα 8-30 μμ στο Εργατικό Κέντρο ΧανίωνΜε θεματα : Την Συλλογική Σύμβαση του εμπορίου.

Την Κυριακή αργία .

Τις τρέχουσες εξελίξεις στην παιδεία την υγειά κ το ασφαλιστικό.

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι , εργαζόμενοι στο εμπόριο   

  Να μην αποδεχτούμε την νέα σφαγή των μισθών μας , τη χειροτέρευση της ζωής μας.  Να απαντήσουμε συλλογικά , μαζικά , να σηκώσουμε το μπόι μας ψηλότερα , απαιτώντας όχι άλλες μειώσεις μισθών , ικανοποιητικές αυξήσεις  στο μισθό μας .

  Η ΕΣΕΕ με προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της , Κορκίδη (στέλεχος της ΝΔ ) , κύριος εκφραστής των Εμπορικών Ομίλων και Πολυκαταστημάτων , μιλάει για νέα κλαδική σύμβαση με μειώσεις μισθών 13% αξιοποιώντας τα ίδια εκβιαστικά διλήμματα που χρησιμοποιούσε και στην κλαδική του 2012 , ότι αν δεν αποδεχτούν οι εργαζόμενοι τις μειώσεις μισθών , θα γενικευτούν οι ατομικές συμβάσεις με μεγαλύτερες μειώσεις μισθών , θα κλείσουν επιχειρήσεις , θα απολυθούν χιλιάδες εργαζόμενοι .

Οι μειώσεις μισθών 6,7 % τις προηγούμενης σύμβασης σε τίποτα δεν εμπόδισε την εργοδοσία να επιβάλει ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών από 10% έως 40% σ’ ένα σωρό επιχειρήσεις Κωτσόβολος , Hondos ,Market In , Notos Galleries , LeroyMerlin , Extra , IKEA , Sprider , Alimenta Top , Βασιλόπουλος , Βερόπουλος , Μέριμνα Market κ.τ.λ ) , χιλιάδες εργαζόμενοι απλήρωτοι από 3 έως 10 μήνες , όπως και χιλιάδες άνεργοι γιατί κάποιες από αυτές τις επιχειρήσεις έκλεισαν .

Η παρέμβαση της ΕΣΕΕ είναι επιλογή του μεγάλου κεφαλαίου που στόχο έχει να προσαρμόσει τον κλάδο στις γενικότερες επιλογές της κυβέρνησης, για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, για μισθούς που θα καθορίζονται από την «ανάπτυξη» και την ανεργία.

Προετοιμάζουν τον κλάδο για να αποδεκτή και νέες ανατροπές που αφορούν την κατάργηση των αποζημιώσεων, των επιδομάτων, των δώρων κ.α.

Με την συμμετοχή μας στην Γενική  Συνέλευση του σωματείου την Τεταρτη 25 Σεπτεμβρίου  βοηθαει στο να συμβάλλουμε για να γίνει το σωματείο μας πιο μαζικό και πιο ικανό, να παρεμβαίνει στον κλάδο. Ενισχύουμε την προσπάθεια του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν Χανίων για την οργάνωση των εργαζομένων μέσα στους χώρους δουλειάς. Δυναμώνουμε το σωματείο μας για τις μάχες που έρχονται το επόμενο διάστημα, ενάντια στις επιδιώξεις της κυβέρνησης και των εργοδοτών. Ενάντια στην προσπάθεια των μεγαλοεργοδοτών να εφαρμόσουν όλους τους αντεργατικούς νόμους που ψήφισαν οι κυβερνήσεις τους. Ενάντια στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τις μειώσεις των μισθών μας, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, την τρομοκρατία μέσα στους χώρους δουλειάς, τις απολύσεις.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...