16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Ευθύνη όλων μας να μην επαναληφθούν φαινόμενα τραμπουκισμού ενάντια σε υπάλληλους που κόβουν το ρεύμα

Ημερομηνία:

Με δελτίο τύπου της η ΓΕΝΟΔ ΔΕΗ παίρνει θέση για την ανακοίνωση της ΔΕΗ σχετικά με την επίθεση πολιτών ενάντια σε υπάλληλους της ΔΕΔΔΗΕ στη Ζάκυνθο κατά την προσπάθειά τους να κόψουν το ρεύμα από σπίτι.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι υπάλληλοι αρχικά έκαναν λάθος και αντί να κόψουν το ρεύμα της οικίας, έκοψαν το ρεύμα του βενζινάδικου του ιδιοκτήτη που χρωστούσε τα λεφτά. Όταν οι υπάλληλοι επέστρεψαν για να “διορθώσουν” το λάθος, δέχτηκαν την επίθεση με αποτέλεσμα τον άγριο ξυλοδαρμό τους.

Στην ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής:

Καταδικάζοντας για ακόμη μια φορά την εγκληματική επίθεση εναντίον των συναδέλφων μας που προκάλεσε τον βαρύτατο τραυματισμό τους, εκφράζουμε την έκπληξή μας για την όψιμη αντίδραση της ΔΕΗ, σχεδόν μια εβδομάδα μετά το γεγονός. Το δελτίο τύπου που εξέδωσε χθες η ΔΕΗ εγκαλεί για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων της τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ (η οποία σαφέστατα έχει βαρύτατες ευθύνες) και τη νουθετεί στην ουσία (ασχέτως αν εκφράζει βεβαιότητα) να «κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες» και να προστατέψει τους εργαζομένους ώστε να εκτελούν απρόσκοπτα τα καθήκοντά τους.

Βεβαίως αυτό δεν μας δημιουργεί καμιά απολύτως απορία καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα νουθεσίες προς τη διοίκηση της ΔΕΗ κάνει και ο εποπτεύων υπουργός, ο οποίος με δηλώσεις του για το θέμα των ανείσπρακτων οφειλών «κλείνει το μάτι» στους κακομαθημένους πελάτες της ΔΕΗ γεγονός που συνιστά ταυτόχρονα και ωμη διοικητική παρέμβαση στη μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας.

Είναι γνωστό ότι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ επικοινώνησε από την πρώτη στιγμή με τους συναδέλφους που τραυματίστηκαν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους ενώ ήδη βρίσκεται στη Ζάκυνθο κλιμάκιό της και στελέχη της ΕΤΕ/ΔΕΗ για συμπαράσταση και ότι άλλο χρειαστεί.

Καλούμε τις διοικήσεις της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους προστατεύοντας τους εργαζομένους και να πράξουν τα δέοντα ώστε τέτοια φαινόμενα τραμπουκισμού να μην επαναληφθούν.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αναμένει από τις αρμόδιες αρχές την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και δηλώνουμε ότι ΔΕΝ θα ανεχθούμε την επανάληψη τέτοιων φαινόμενων στο μέλλον.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...