14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Γερμανία: Ραγίζουν καρδιές οι συγγενείς του Έλληνα γιατρού που πέθανε αγκαλιά με την κόρη του – «Βιργινία κράτα σφιχτά τον μπαμπά σου»

Ημερομηνία:

Ραγίζει καρδιές η αποχαιρετιστήρια επιστολή των συγγενών του Έλληνα οδοντιάτρου ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στην πόλη Τρίερ της Γερμανίας, κρατώντας στην αγκαλιά του την μόλις εννέα εβδομάδων κορούλα του, όταν τζιπ έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στο πλήθος.

Μέσα σε μόλις τέσσερα λεπτά, ο 51χρονος Γερμανός οδηγός, υπό την επήρεια αλκοόλ, αφαίρεσε πέντε ζωές, τραυματίζοντας άλλους 18 ανθρώπους, εκ των οποίων οι έξι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ανάμεσα στα θύματα, ο 45χρονος οδοντίατρος Γιώργος Κομπιλίδης και η κορούλα του Βιργινία. Η σύζυγος και ο γιος τους διακομίστηκαν στο νοσοκομείο ελαφρά τραυματισμένοι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έλαβαν ήδη εξιτήριο.

Στο σημείο όπου πατέρας και κόρη άφησαν την τελευταία τους πνοή,  οι συγγενείς της οικογένειας άφησαν ένα συγκινητικό γράμμα στα ελληνικά για να τους αποχαιρετήσουν:

«Βιργινία μου κράτα σφιχτά τον μπαμπά σου αγκαλιά να σε προσέχει εκεί ψηλά. Φυλαγε την μανούλα σου και τον αδερφούλι σου σαν άγγελος που έγινες»αναφέρεται στο συγκινητικό μήνυμα.

Λίγο πιο δίπλα, την τελευταία τους πνοή άφησαν η 52χρονη δασκάλα Αριάν Τ, μία 25χρονη φοιτήτρια και μια 73χρονη συνταξιούχος

Μία μέρα μετά την τραγωδία, ο δικαστής εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Μπέρντ Β με τον εισαγγελέα να ανακοινώνει ότι έπεσε σκοπίμως με το αυτοκίνητό μου πάνω σε αθώους περαστικούς στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με άτομα του περιβάλλοντός του, ο δράστης ήταν ηλεκτρολόγος, αλλά τους τελευταίους μήνες είχε μείνει άνεργος.

Συγκλονίζουν οι αυτόπτες μάρτυρες

«Είδα ένα αυτοκίνητο να τρέχει με ταχύτητα. Μια γυναίκα στεκόταν μπροστά κι έκλαιγε πολύ» δηλώνει ο 16χρονος μαθητής Ντεζίρε Μπάουερ, ενώ ένα βίντεο από την κάμερα παρακολούθησης του εστιατορίου «Frittenwelt» καταγράφει τις κινήσεις των πελατών.

«Ξαφνικά ακούγεται ένας θόρυβος. Οι άνθρωποι κοιτούν ο ένας τον άλλο, παγώνουν: Ένα ασημένιο Land Rover πέφτει πάνω στο πλήθος που περπατάει στον πεζόδρομο της πόλης Tρίερ. Το βίντεο δείχνει τον 34χρονο υπάλληλο Aλί Γιόκαρ να πηδάει πάνω από τον πάγκο για να βοηθήσει τους τραυματίες.

Άκουσα ένα αυτοκίνητο, να τρέχει με ταχύτητα», λέει στην «BILD». «Σκέφτηκα ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση». Είδε έναν άνθρωπο στο έδαφος. «Κατάλαβα αμέσως ότι είναι νεκρός. Έβαλα το σακάκι μου στο πρόσωπό μου, ώστε να μην χρειάζεται να το βλέπουν άλλοι».

Ο πωλητής συνέχισε να περπατάει προς την πλατεία της χριστουγεννιάτικης αγοράς, όπου είδε τον οδοντίατρο ξαπλωμένο στο πάτωμα. Ο Γιώργος προφανώς είχε κάνει διάλειμμά από τη δουλειά του για να φάει με τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους.

"google ad"

«Μια γυναίκα μου είπε ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει. Του έκανα μαλάξεις στο στήθος. Όταν ήρθε το ασθενοφόρο, ο γιατρός μου είπε ότι ήταν νεκρός. Και το μωρό», λέει ο Αλί Γιοκάρ.

Βουβός θρήνος στο σημείο της τραγωδίας

Από χθες, συγγενείς και φίλοι των θυμάτων αφήνουν λουλούδια στο σημείο, ενώ όλες οι καμπάνες θα ηχήσουν πένθιμα στην πόλη Τρίερ στις 1:46 μ.μ. (ώρα Γερμανίας), την ώρα που σημειώθηκε η ανείπωτη αυτή τραγωδία.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...