21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Γερμανική τηλεόραση: Η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει τα «πολεμικά χρέη» | Βίντεο

Ημερομηνία:

Αποτέλεσμα μιας έντονης (και συχνά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας) προσπάθειας του Μανώλη Γλέζου, του Εθνικού Συμβουλίου για τις Γερμανικές οφειλές, πολιτών που θέτουν το θέμα παντού, δημοσιογράφων και ερευνητών, είναι η ανάδειξη του θεμάτων των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, μέσα στην Γερμανία. Έτσι το Γερμανικό κανάλι ασχολήθηκε ξανά με το θέμα.

Δείτε το βίντεο (στα Γερμανικά) αλλά και μια συνέντευξη του Μανώλη Γλέζου, που δόθηκε μέσα στο Γερμανικό κοινοβούλιο στα τέλη Ιανουαρίου.

Το σημείωμα της εκπομπής

«Γερμανικά χρέη του πολέμου στην Ελλάδα.  Τους τελευταίους μήνες, τέθηκε το ερώτημα κατά τις συζητήσεις σχετικά με το χρέος της Ελλάδα συχνά πώς η Ελλάδα θα μπορούσε να αυξήσει οικονομικές απαιτήσεις για αποζημίωση για τη ναζιστική αδικία. Παρά το γεγονός ότι τα έγγραφα δείχνουν υφίστανται μια τέτοια επιλογή, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας τέτοιες αξιώσεις απέρριψε και πάλι και πάλι.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=nWdKXaHARQs”]

Στο τελευταίο τεύχος του ενημερωτικού προγράμματος «Μετωπική 21» παρουσιάζονται οι ελληνικές απαιτήσεις για αποζημίωση και αποκατάσταση.

Το άρθρο περιλαμβάνει συνεντεύξεις με Εισαγγελέα Martin Klingner και με τον Αργύρη Σφουντούρη, δάσκαλο και ανθρωπιστή σε μια σφαγή στο Δίστομο (Κεντρική Ελλάδα) έχασε τεσσάρων ετών το 1944 όλη την οικογένειά του».

Και η συνέντευξη του Μανώλη Γλέζου

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=zZh24UIelGQ”]

 Κίνηση Ενεργοί Πολίτες

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καύσωνας μέσα στον Απρίλη – 36,6 βαθμούς στα Φαλάσαρνα!

Ταινία επιστημονικής φαντασίας θυμίζει από χθες το σκηνικό στη...

Κασσελάκης: Θα ξεπεράσουμε το 20% στις ευρωεκλογές – Διεκδικούμε την πρωτιά

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Αστυπάλαια...