18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Γερμανοί οικονομολόγοι κατά των μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα

Ημερομηνία:

Οι αυξήσεις φόρων και οι περικοπές δαπανών είναι “αντιπαραγωγικές για την ανάπτυξη της Ελλάδας”, δήλωσε ο οικονομολόγος Πέτερ Μπόφινγκερ, μέλος της Επιτροπής των Σοφών σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Rheinische Post

Γερμανοί οικονομολόγοι επικρίνουν ένα μέρος των μέτρων λιτότητας που ζητούν οι πιστωτές από την Ελλάδα.

Οι αυξήσεις φόρων και οι περικοπές δαπανών είναι “αντιπαραγωγικές για την ανάπτυξη της Ελλάδας”, δήλωσε ο οικονομολόγος Πέτερ Μπόφινγκερ (φωτογραφία), μέλος της Επιτροπής των Σοφών σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Rheinische Post.

Βραχυπρόθεσμα θα ήταν απαραίτητη μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της για το πρόγραμμα, προκειμένου να αποφευχθεί μια χρεοκοπία της χώρας.

Όμως “στη συνέχεια θα πρέπει να υπάρξει ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ανάπτυξης για την Ελλάδα”, υπογράμμισε ο Μπόφινγκερ.

Ο Γερμανός οικονομολόγος Γενς Μπάστιαν, που ζει στην Αθήνα, επεσήμανε μιλώντας στην ίδια εφημερίδα: “Το ΔΝΤ ζητεί την προκαταβολή του 100% των φόρων του επόμενους έτους για τις επιχειρήσεις. Αυτό θα πνίξει την επιχειρηματική δραστηριότητα και είναι κατά της επιχειρηματικότητας”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...