14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Γερμανός αστυνομικός από σήμερα στο ”Ν. Καζαντζάκης”

Ημερομηνία:

Καθησυχαστική η ΕΛ.ΑΣ. μετά τις αντιδράσεις για το θέμα

Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου Ν. Καζαντζάκης τοποθετείται σήμερα  Τετάρτη μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου, ο Γερμανός αξιωματικός της αστυνομίας, η τοποθέτηση του οποίου έχει προκαλέσει αντιδράσεις και έντονη συζήτηση.

Σύμφωνα με τη διαταγή που έφτασε στην τοπική ΕΛ.ΑΣ. ο Γερμανός αστυνομικός θα έχει καθαρά συμβουλευτικό ρόλο και έχει χαρακτηριστεί ως ”σύνδεσμος”.

Δεν θα φοράει στολή ενώ δεν θα οπλοφορεί και για οποιαδήποτε ενέργεια του πρέπει να ενημερώνει τον διοικητή του Α.Τ. Αερολιμένα.
Από την αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου, το θέμα υποβαθμίζεται, τουλάχιστον όσον αφορά τον επίσημο τρόπο, καθώς υπάρχουν ενστάσεις και προβληματισμός.

Ο εκπρόσωπος των αστυνομικών υπαλλήλων με δηλώσεις του νωρίτερα είπε: ”Το ίδιο έχει γίνει και στα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Η τοποθέτηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο διακρατικών συμφωνιών ενώ ο ρόλος του Γερμανού αξιωματικού θα είναι συμβουλευτικός, τίποτα παραπάνω.”

Σίγουρα η τοποθέτηση αυτή, ανοίγει μεγάλη συζήτηση λόγω και της χρονικής συγκυρίας και του κλίματος που υπάρχει σε όλο τον Ευρωπαϊκό Νότο για τους Γερμανούς και το ρόλο τους στην Ευρώπη της ύφεσης.

Το γεγονός ότι τοποθετείται σε ένα σημείο από το οποίο περνούν κάθε καλοκαίρι εκατομμύρια επισκέπτες προκαλεί ερωτηματικά για το αν όντως οι αρμοδιότητες του θα είναι τόσο περιορισμένες.

flashnews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ