22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Γεωργιάδης για τουρισμό: «Πάμε να σώσουμε, ό,τι σώζεται»

Ημερομηνία:

Για την τουριστική σεζόν που ουσιαστικά ανοίγει αυτές τις μέρες αλλά και το χώρο της εστίασης μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξη και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 δήλωσε ικανοποιημένος για τον τρόπο που οι πολίτες και οι επιχειρηματίες έχουν αντιδράσει στα νέα δεδομένα. «Ως προς το λιανικό εμπόριο είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Πήγε πάρα πολύ καλά» τόνισε ο υπουργός ενώ υποστήριξε ότι καλή ήταν και εικόνα για την εστίαση το Σαββατοκύριακο οπότε και έφτιαξε και ο καιρός.

Όσον αφορά την τουριστικό περίοδο και τους ήδη τρεις χαμένους μήνες ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «στο κέντρο της Αθήνας τα περισσότερα ξενοδοχεία δεν έχουν ανοίξει ακόμα» και πρόσθεσε ότι «θα ανοίξουν μετά τις 15 οπότε και θα αρχίσουν οι πτήσεις του εξωτερικού».

Ερωτηθείς για την Επιτροπή Πισσαρίδη ο υπουργός Ανάπτυξης εξήγησε πως «δεν είναι εκτελεστικής αρμοδιότητας», ενώ είχε συσταθεί εδώ και 6 μήνες για να καταθέσει προτάσεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, τις οποίες καλείται τώρα λόγω κοροναϊού και ευρωπαϊκής υποστήριξης να τις επικαιροποιήσει.

«Δεν είμαι εξαιρετικά απαισιόδοξος. Δεν πάμε για κανένα ρεκόρ. Πάμε να σώσουμε, ό,τι σώζεται» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης σχετικά με τις προσδοκίες της κυβέρνησης και επισήμανε ότι «ο επιχειρηματικός κόσμος έχει αντιδράσει με μια σχετική ευθύνη σε αυτά που περάσαμε».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ανοίγουμε ταχύτερα από το προβλεπόμενο» και ανέφερε ότι «όσο τηρούμε τις αποστάσεις και χρησιμοποιούμε τους κανόνες υγιεινής δεν φοβάμαι για το καλοκαίρι».

«Η γενική εικόνα είναι ότι αυτά που μπορούσαν να γίνουν, έχουν γίνει» εκτίμησε ο υπουργός Ανάπτυξης ως προς τη συνολική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, ενώ αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, «σε γενικές γραμμές, για να είμαι δίκαιος και μαζί τους δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ αυτήν την περίοδο αντιπολίτευση αισχίστου είδους» περιέγραψε ο κ. Γεωργιάδης, με εξαίρεση κάποιες παραφωνίες κατά του κ. Τσιόδρα.

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στις ΗΠΑ, ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι «εμένα μου θυμίζει όλα όσα έγιναν στην Αθήνα το 2008. Αν συνεχιστούν οι φασαρίες αυτές στην Αμερική, ο μόνος ωφελημένος θα είναι ο Πρόεδρος Τραμπ», διευκρίνισε ότι είναι «άλλο κεφάλαιο» η δολοφονία ενός ανθρώπου και ο ρατσισμός που υπάρχει πιθανώς στις ΗΠΑ και «άλλο κεφάλαιο» η επίκληση αυτών από κάποιους για να επιχειρούν «πλιάτσικο».

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τροχαίο με ελαφρύ τραυματισμό στον κόμβο Γαλατά

Ένας οδηγός μηχανής τραυματίστηκε, σε τροχαίο ατύχημα που συνέβη...

Δράσεις από το Μουσικό Σχολείο Χανίων

Μια σειρά από μουσικές δράσεις διοργανώνει τις επόμενες ημέρες...

Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο για την Υγεία στο Λασίθι

Στους δρόμους κατεβαίνουν για μία ακόμη φορά φορείς και...

Δύο αυτοκτονίες το τελευταίο 24ωρο στην Κρήτη

Ένας 56χρονος στο Μπαλί Ρεθύμνου και ένας 84χρονος στην...