14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Γεωργιάδης: «Ο Βαρουφάκης είναι μια εθνική ντροπή. Ο κ. Τασούλας διέσωσε την τιμή και την αξιοπρέπεια της χώρας»

Ημερομηνία:

«Εθνική ντροπή» χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΜέΡΑ 25 και πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο Αδ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «ο κ. Βαρουφάκης είναι μια εθνική ντροπή» και ο ίδιος αισθάνεται «ντροπή που αυτός ο άνθρωπος εκπροσωπούσε την Ελλάδα έστω και για αυτό το βραχύβιο διάστημα». «Η Ελλάδα είχε έναν Υπουργό Οικονομικών ο οποίος όχι μόνο κατέγραφε παράνομα τις συνεδριάσεις του Eurogroup, αλλά ήθελε να τις παραδώσει στον Πρόεδρο της Βουλής και έτσι να καταστήσει συνενόχους στην παρανομία του το σύνολο της ελληνικής Δημοκρατίας. Ο κ. Τασούλας με το να μην δεχθεί να παραλάβει το προϊόν της παράνομης καταγραφής διέσωσε την τιμή και την αξιοπρέπεια της χώρας», είπε.

Όσον αφορά τις αιτήσεις των δανειοληπτών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε

«Ήδη ξεπέρασαν τις 3.000 οι αιτήσεις που πέρασαν το πρώτο στάδιο και αναμένεται να εγκριθεί η αίτησή τους. Πριν από δυο εβδομάδες, ήμασταν στις 500. Η άνοδος είναι εμφανής. Προφανώς δεν θα φτάσουμε ποτέ τις 100.000 που υπολόγιζε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τον περασμένο Φεβρουάριο, όμως κινείται με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα».

Για την επιστολή του κ. Σταϊκούρα προς την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών σημείωσε ότι δεν ήρθε «ως “κεραυνός εν αιθρία” αλλά μετά από μια μεγάλη διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, στην οποία ο Υπουργός Οικονομικών και εγώ συναντηθήκαμε με εκπροσώπους των τραπεζών και των funds. Αναλύσαμε όλα τα στοιχεία της πλατφόρμας, είδαμε ποιο είναι το σημείο εκείνο που γίνεται η απόρριψη όσων επιθυμούν να μπουν στην πλατφόρμα και ενημερώσαμε τις τράπεζες για το πως βλέπει η Κυβέρνηση το περιβάλλον μετά την 30η Απριλίου».

Τέλος, για την υπόθεση Novartis ανέφερε ότι «από την πρώτη ημέρα της σκευωρίας της Novartis έλεγα ότι ζω για τη στιγμή που θα έρθουν στην Προκαταρκτική Επιτροπή οι δύο ψευδομάρτυρες και χωρίς κουκούλα θα ρωτηθούν γιατί είπαν όλα αυτά τα ψέματα. Αυτό τώρα γίνεται πραγματικότητα. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα εξεταστούν με τη σειρά ο κ. Μάξιμος Σαράφης και η κ. Αικατερίνη Κελέση από τους εισηγητές των κομμάτων της Προκαταρκτικής Επιτροπής χωρίς κουκούλα. Και θα ερωτηθούν για αυτά που δεν ρωτήθηκαν ποτέ από την κ. Τουλουπάκη. Και ο νοών νοείτω. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός θα μάθει την αλήθεια».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...