27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Γεώργιος Τσολάκογλου, Ιωάννης Ράλλης και μετά ποιός; O Σταύρος Θεοδωράκης;

Ημερομηνία:

Γράφει ο Ανδρέας Σπανουδάκης

Ας πούμε μερικές αλήθειες που θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε σ΄ ένα λογικό και σκληρό ερώτημα. Αλλά και για ένα άλλο σημαντικό λόγο: Ορισμένα πράγματα είναι πολύ σημαντικό να τα συζητάμε και να τα γράφουμε:

Πριν απο λίγους μήνες ο συμπατριώτης αρχηγός του Ποταμού κ. Σταύρος Θεωδοράκης κατέθεσε επερώτηση στην εθνική αντιπροσωπεία σύμφωνα με την οποία καλούσε την νεοκλεγμένη κυβέρνηση να δώσει εντολή να σταματήσει η προβολή απο τις οθόνες τηλεοράσεων στο ΜΕΤΡΟ της Αθήνας, των εγκλημάτων των Ναζί στη χώρα μας, με το αιτιολογικό ότι το θέαμα αυτό, στα μάτια των τουριστών, προσβάλλει μια χώρα φιλόξενη και ειρηνική.

Ζήτησε, δηλαδή, ο Χανιώτης κ. Θεοδωράκης και λέω Χανιώτης για να τονίσω τον τόπο καταγωγής του πολιτικού αρχηγού που τα κτήνη, οι υπάνθρωποι του 3ου Ραϊχ αιματοκύλησαν και εξευτέλησαν την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια. Kάποτε η ιστορία επαναλαμβάνεται ως τραγωδία ή ως οπερέτα!!! Ζήτησε ο αρχηγός ελληνικού πολιτικού κόμματος αναγνωρισμένου απο την ελληνική Βουλή, να ξεχάσουμε τους νεκρούς μας, να ξεχάσουμε την ιστορία μας, να ξεχάσουμε τις ωμότητες και την βαρβαρότητα, να ξεχάσουμε τα δάκρυα που δεν έχουν στερέψει τώρα και 70 χρόνια, να ξεχάσουμε τον πόνο των δικών μας ανθρώπων. !!!” Ίσως για αυτό το κόμμα του δεν συμμετέχει στην εξεταστική της Βουλής για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων. Ο κ. Θεωδοράκης, ως δημοσιογράφος, είναι ταγμένος στην Αλήθεια και την Δικαιοσύνη;;;

Πληροφοριακά ο όρος ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ή πεμπτοφαλαγγίτες χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1936 κατά τον Ισπανικό εμφύλιο πόλεμο απο τον Εμίλιο Μόλα στρατηγό των Εθνικιστών, ο οποίος σε ερώτηση δημοσιογράφου για την τακτική του κατά την πολιορκία της Μαδρίτης, όταν οι τέσσερεις φάλαγγες (με τον όρο φάλαγγα ονομάστηκε στην αρχαία Ελλάδα η παραλληλόγραμη διάταξη μάχης με οπλίτες σε πυκνή παράταξη με τα δόρατα προτεταμένα. Οι οπλίτες αυτοί έφεραν βαρύ οπλισμό-πάνω απο 25 κιλά- ήταν μια κινούμενη μάζα ανθρώπων και μετάλλου) οι οποίες διοικούσε, πλησίαζαν στην Μαδρίτη που την υπερασπίζονταν οι Δημοκρατικοί, απάντησε πως μια “πέμπτη φάλαγγα” απο κατοίκους της Μαδρίτης (οπαδοί των εθνικιστών), θα υποστήριζε τις κινήσεις του και θα υπονόμευε τους Δημοκρατικούς μέσα απο την πόλη. Με δυο λόγια: Οι εχθροί, οι πεμπτοφαλλαγγίτες, ήταν “εντός των τειχών”!!!

Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για τους απαίσχυντους όρους που ήθελαν να επιβάλλουν εκβιαστικά στη χώρα μας, ο κ. Θεωδοράκης έκανε την εξής δήλωση: “Δεν μπορεί η Ελλάδα να ζητάει δανεικά απο την Ευρώπη και η ελληνική Βουλή να αναζητά, με εξεταστική επιτροπή, την Αλήθεια για το δημόσιο ελληνικό χρέος!!!” Ο συντοπίτης μας, ο κ. Θεοδωράκης, ο ταγμένος δημοσιογράφος στην Αλήθεια, ζήτησε να “ντύσουμε με σκοτάδι την αλήθεια!!!”

Κατά την συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για το δημοψήφισμα, ο κ. Θεοδωράκης στην ομιλία του εκτόξευσε βαριές κατηγορίες, συλλήβδην, για τους Αριστερούς, για να πάρει την απάντηση απο την Πρόεδρο της Βουλής: “Οι Αριστεροί κ. Θεοδωράκη δεν είχαν ποτέ αφεντικά νταβατζήδες!!!”.

Πληροφοριακά, τα τάγματα Ευζώνων ή με τον απαξιωτικό χαρακτηρισμό ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ εξ αιτίας του δοσιλογισμού ήταν παραστρατιωτικές ομάδες που έδρασαν στην Ελλάδα κατά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο σε ρόλο υποστηρικτικό των Γερμανικών δυνάμεων κατοχής και δημιουργήθηκαν με το νόμο 260\1943 απο την κατοχική κυβέρνηση του Ιωάννη Ράλλη κατόπιν έγκρισης της Βέρμαχτ για να πλήξει την αντίσταση του ελληνικού λαού.

Ο κ. Θεοδωράκης, έντονα διακήρυξε ότι το κόμμα του θα υπερψηφίση όποια συμφωνία κι αν κομίσει απο τις Βρυξέλλες ο κ. Τσίπρας. Δεν διευκρίνησε αν η συμφωνία αυτή θα εξυπηρετεί τους Γερμανούς ή τους ΄Ελληνες; Δεν διευκρίνησε, δηλαδή, με ποιούς είναι: Με τους πεμπτοφαλλαγγίτες “εντός των τειχών” ή με τους Δημοκρατικούς; Η στάση του Ποταμιού στη Βουλή για το ναι ή το όχι στο δημοψήφισμα απέδειξε με τον πιο τραγικό τρόπο τον ρόλο του κ. Θεοδωράκη και τον ευτελισμό της πολιτικής ζωής!!!

Άραγε, (μου είναι δύσκολο να το πιστέψω) ότι ο κ. Θεοδωράκης, με την συνεπικουρία του κ. Σαμαρά, των εγχώριων νταβατζήδων και του Σόϊμπλε, μια νύκτα του καλοκαιριού, σαν κι΄ αυτές, ονειρεύτηκε τον εαυτό του ΔΟΤΟ, δηλαδή, διορισμένο πρωθυπουργό;. Κάτι ανάλογο με τους Ιωάννη Ράλλη (1943-44) και Γεώργιο Τσολάκογλου (1941-42) διορισμένοι πρωθυπουργοί απο τους κατακτητές κατά την Γερμανική κατοχή.

Ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του ανέφερε επι λέξει: Το εγχώριο πολιτικό σύστημα προσπαθεί να ρίξει τα βάρη στην κυβέρνηση και ονειρεύεται την ολική του επαναφορά. Μιλούν για πραξικόπημα. Η Δημοκρατία δεν είναι πραξικόπημα. Οι δοτές κυβερνήσεις είναι πραξικόπημα»!!!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...

Παραίτηση βόμβα Αϊνδιλή από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά το «σόου» με Σχοινά, Μιχαηλίδου, Μονογυιού και την οργή των αθλητών

Η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία,...

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η μεγάλη αντισεισμική άσκηση – Ήχησε το 112 | Φωτός

Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας ξεκίνησε σε Ηράκλειο και Λασίθι η δεύτερη μέρα...