15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Γιάννης Μιχελογιαννάκης: Το νιώθω, ο Τσίπρας θα φέρει αντιμνημονιακή συμφωνία | Βίντεο

Ημερομηνία:

Τη θέση του ξεκαθάρισε ο βουλευτής, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, στην εκπομπή του Κώστα Μπογδάνου, όσον αφορά τις προτεραιότητες που έχει και πρέπει να έχει η κυβέρνηση, τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν καθώς και για τις δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη.

“Ο Τσίπρας είναι λεβεντόπαιδο, θα φέρει αντιμνημονιακή συμφωνία. Το νιώθω, το πιστεύω” δήλωσε ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να πληρώσει τη δόση προς τους δανειστές, χαρακτηρίζοντας ως πολύ καλή την σχετική πρόταση της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

«Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορούμε και δεν πρέπει να πληρώσουμε τις δόσεις του Ιουνίου στο ΔΝΤ και κακώς πληρώσαμε την δόση του Μαΐου. Είναι ξεκάθαρο ότι καλώς κάνουμε και έχουμε ως προτεραιότητά μας τους μισθούς, τις συντάξεις και γενικότερα το κοινωνικό κράτος. Θεωρούμε ότι δεν είμαστε σε μνημόνιο, για αυτό το λόγο και δεν δεχόμαστε την 5η αξιολόγηση.

Εφόσον όμως δεν είμαστε σε μνημόνιο, πρέπει να κάνουμε επίσης ξεκάθαρο ότι δεν δεχόμαστε το αγγλικό δίκαιο και τα όσα απορρέουν από τις καταστροφικές μνημονιακές συμβάσεις, δηλαδή, δεν δεχόμαστε την προθεσμία των τριάντα ημερών και μετά την αποπληρωμή του συνόλου του χρέους. Προτείνουμε ένα μορατόριουμ πληρωμών, έως ότου η  Επιτροπή  Λογιστικού Ελέγχου, υπό την Προεδρεία της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου, αποφανθεί για το επαχθές, το απεχθές και το επονείδιστο χρέος.

Μετά την ολοκλήρωση του έργου της εν λόγω επιτροπής, να προχωρήσουμε σε διαπραγματεύσεις. Θεωρώ αδιανόητο να μας διώξουν, καθώς η έξοδός μας στοιχίζει περίπου 1 τρις ευρώ, εκ των οποίων τα 95 δις ευρώ θα τα επωμιστεί η Γερμανία. Η Ευρώπη δεν αντέχει άλλο φιάσκο. Μετά το φιάσκο του 1993 με την Γιουγκοσλαβία και το φιάσκο του 2013 στην Ουκρανία, δεν θα προχωρήσουν σε ενέργειες που θα δημιουργήσουν ένα καίριο πλήγμα στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Ενώ για τις δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη δήλωσε, «οι εμπρηστικές δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη και τα σενάρια περί capital control είναι καταδικαστέα. Το τραπεζικό μπούλινγκ της κ. Μπακογιάννη, όπως μαθαίνω από φίλους, δημιούργησε ήδη, μεγάλη φυγή κεφαλαίων προς το εξωτερικό. Δυστυχώς, τέτοιες δηλώσεις είναι εθνικά ζημιογόνες».

Τέλος, υποστήριξε ότι σε περίπτωση που έρθει μνημονιακή συμφωνία δεν θα την ψηφίσει κανένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το βίντεο:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?t=68&v=t-xXIytJR8g”]

Με πληροφορίες από cretalive.gr, enikos.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ