16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Γιάννης Φίλης: Πηγή του κακού η κλιματική αλλαγή

Ημερομηνία:

Σήμα κινδύνου εκπέμπει τις τελευταίες κυρίως δεκαετίες ο πλανήτης μας, καθώς η κλιματική μεταβολή που παρατηρείται θα προκαλέσει ως τα τέλη αυτού του αιώνα, οδυνηρές συνέπειες για το περιβάλλον.
Αυτά επεσήμανε χθες το απόγευμα από το Ρέθυμνο ο ακαδημαϊκός και συγγραφέας Γιάννης Φίλης στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου του βιβλίου με τίτλο, το “αρχιπέλαγος” το οποίο έχει άμεση σχέση με τις συνέπειες από την κλιματική αλλαγή.

Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στον τόπο μας, έχουν άμεση σχέση με το “αρχιπέλαγος”, όπως αποκάλυψε χθες στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου του βιβλίου στο Ρέθυμνο, ο ακαδημαϊκός και συγγραφέας, Γιάννης Φίλης.

Ο κ. Φίλης στο πλαίσιο της βιβλιοπαρουσίασης που διοργάνωσε ο δήμος Ρεθύμνου και ο σύλλογος φιλολόγων του νομού, μίλησε στους παρευρισκόμενους για την υπόθεση που πραγματεύεται το νέο του μυθιστόρημα, υπογραμμίζοντας ότι βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και αφορά ένα αρχιπέλαγος που μετατρέπεται από αυτοκρατορία σε ναυτική βάση.

Προεκτείνοντας τα γεγονότα στο μέλλον, όπου το αρχιπέλαγος αρχίζει να πνίγεται από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας λόγω της κλιματικής μεταβολής, ο απερχόμενος πρύτανης του πολυτεχνείου Κρήτης εξέφρασε την ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος, εδώ και τώρα.
Η αύξηση της θερμοκρασίας, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, αλλά και το λιώσιμο των πάγων σε διάφορα σημεία του πλανήτη, θα έχουν καταστροφικές -όπως είπε- συνέπειες για τους ανθρώπους κυρίως στα τέλη αυτού του αιώνα.
Ο ίδιος μίλησε επίσης και για διάφορα σημεία του πλανήτη, στα οποία οι συνέπειες από την κλιματική αλλαγή θα είναι οδυνηρές, όπως για παράδειγμα το δέλτα του Νείλου που ήδη απειλείται, αλλά και η πόλη των Χανίων που βρίσκεται ακόμα πιο κοντά.
 neatv.gr – Στέλλα Μαθιουδάκη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...