15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Γιατί θεωρεί ο Τσίπρας ανέντιμη τη στάση Σακελλαρίδη

Ημερομηνία:

Ήταν το τέλος του Γαβριήλ Σακελλαρίδη προδιαγεγραμμένο από το καλοκαίρι ή όχι… ή πώς μιασυντροφική και κάτι παραπάνω σχέση δύο συνοδοιπόρων έληξε νωρίς… Τι ενόχλησε τονπρωθυπουργό και τι δεν άντεξε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τις τελευταίες μέρες υπήρχαν έντονες οι πληροφορίες ότι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης συζητούσε με συντρόφους για τη στάση που θα κρατήσει το βράδυ της κρίσιμης ψηφοφορίας για τα προαπαιτούμενα.

Η στάση του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου δεν είχε πάντως αποσαφηνιστεί καθώς όλα τα σενάρια ήταν ανοιχτά: και η αποχή, και η καταψήφιση αλλά και η παραίτηση.

Οι πληροφορίες και τα σενάρια φούντωσαν χθες το βράδυ όταν όπως έγραψε και το newpost, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απειλούσε με παραίτηση.

Το πρωί της Πέμπτης, ο Αλέξης Τσίπρας αφού συζήτησε με στενούς του συνεργάτες έκρινε τη στάση του ως ανέντιμη. Ο ισχυρισμός είναι πως αφού ψηφίστηκε η συμφωνία από τη Βουλή κάποια στιγμή θα ερχόταν και η ώρα να ψηφιστούν και οι εφαρμοστικοί νόμοι.

Έτσι ο πρωθυπουργός σήκωσε το τηλέφωνο, επικοινώνησε με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη και του ξεκαθάρισε πως εαν προτίθεται να καταψηφίσει θα πρέπει να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα του.

Στο Μέγαρο Μαξίμου είναι πλέον ξεκάθαρο πως χωρίζουν την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σε δύο φάσεις.

Στην πρώτη φάση υπήρχε το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο μετά τη συνθηκολόγηση του Ιουλίου, που απέτρεψε, όπως ισχυρίζονται, το να πέσει η χώρα στα βράχια τα δεδομένα άλλαξαν.

Η συμφωνία, όπως λένε, ψηφίστηκε από τη Βουλή αλλά και από τον λαό με τις εκλογές τουΣεπτεμβρίου, που έγιναν με λίστα και στις οποίες επί της ουσίας οι βουλευτές διορίστηκαν.

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: καμία ανοχή καθώς η λαϊκή εντολή που έλαβε η κυβέρνηση είναι σαφής: πρώτα η υλοποίηση της συμφωνίας για να μην πάει η χώρα στα βράχια ώστε στη συνέχεια να ανοίξει το θέμα του χρέους και στη συνέχεια να εφαρμοστεί το παράλληλο πρόγραμμα.

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ