15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

“Γιατί να μην μπορώ να πάω και εγώ στο Φάρο της πόλης μου;”: Τα ερωτηματα που θέτει ο προπονητής κολύμβησης ΑμΕΑ Κ. Νικολαντωνάκης με αφορμή την Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

Ημερομηνία:

Μπορεί τα Χανιά να βραβεύτηκαν με την 5η θέση στο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Προσβάσιμης Πόλης 2020, όμως με αυτή τη βράβευση σίγουρα διαφωνεί η μεγάλη πλειοψηφία των ατόμων με αναπηρία στα Χανιά.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία σήμερα, ο Χανιώτης προπονητής κολύμβησης ατόμων με αναπηρία κ. Κώστας Νικολαντωνάκης σχολιάζει όλα αυτά που δεν υπάρχουν στην πόλη μας για να διευκολύνουν τη ζωή των ατόμων με αναπηρία.

Διαβάστε τι αναφέρει:

Τα ΑμεΑ μαζί με τις οικογένειες τους δίνουνε καθημερινά μαθήματα ζωής, ήθους, αγάπης και ανθρωπιάς με τις πράξεις και με τα κατορθώματά τους!!!!! Είναι καιρός πια η κοινωνία να τους αντιμετωπίζει ως ίσους!!!!!! Και όχι ως κατώτερους επειδή είναι διαφορετικοί!!!!!! Όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί και ίσοι!!!!!! Όλοι έχουνε ιδιαιτερότητες και ίσα δικαιώματα!!!!!! Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι!!!!!!

Γιατί να μην μπορώ να πάω και εγώ στο Φάρο της πόλης μου?

Γιατί να μην μπορώ να επισκεφτώ ένα μουσείο της πόλης μου , μια βιβλιοθήκη?

Γιατί να μην μπορώ να σηκώσω λεφτά από ενα ΑΤΜ???

Γιατί να έχω δυσκολία στην πρόσβαση στα μαγαζιά??

Γιατί τα πεζοδρόμια της πόλης μου είναι απαράδεκτα???

Γιατί στο σχολείο μου να μην έχω μια θέση στάθμευσης για ΑμεΑ ώστε να είναι πιο εύκολη και με ασφάλεια η είσοδος – έξοδος στο αμάξι της οικογένειας μου και στο σχολείο?

Γιατί το σχολείο μου δεν έχει μια τουαλέτα για ΑμεΑ???Γιατί???Γιατί???Γιατί??Γιατί???

Σημείωση πέρυσι στις Βρυξέλλες άλλα είπαν……Τα συμπεράσματα δικά σας

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ