19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Γιατί ο Σταθάκης ντύθηκε μελισσοκόμος; Τι είπαν με τον Κατάινεν για επενδύσεις στο πλαίσιο σχεδίου Γιούνκερ; | Φωτός

Ημερομηνία:

Στολή μελισσοκόμου «ενδύθηκε» ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο Φινλανδός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γ. Κατάινεν ο οποίος βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα και αύριο θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό.

Ο λόγος ήταν…αναπτυξιακός.

Οι δύο άνδρες επισκέφτηκαν τις σύγχρονες εγκαταστάσεις της Apivita ,μιας από τις ελληνικές επιχειρήσεις που παλεύουν επιτυχώς με εξωστρέφεια την κρίση και η οποία παράγει φυσικά καλλυντικά και από δικά της μελίσσια.

Για…προστασία φόρεσαν λοιπόν το προβλεπόμενο καπέλο με βέλο, γάντια και μπλούζα.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε πως η ΕΕ εκτιμά ότι υπάρχουν σημαντικές προοπτικές επενδύσεων σε ενέργεια μικρομεσαίες επιχειρήσεις ,τουρισμό και υποδομές.

Επενδύσεις στο πλαίσιο σχεδίου Γιούνκερ 

Νωρίτερα, το κεντρικό θέμα συζήτησης μεταξύ του Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργου Σταθάκη με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπο Απασχόλησης, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Ανταγωνιστικότητας, Γίρκι Κατάινεν ήταν η δυνατότητα επενδύσεων στην Ελλάδα στο πλαίσιο του σχεδίου Γιούνκερ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως ανέφερε ο κ. Κατάινεν, στόχος του επενδυτικού σχεδίου Γιούνκερ είναι να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω των έξυπνων επενδύσεων σε τομείς και κλάδους με συγκριτικά πλεονεκτήματα και με πολλαπλασιαστικές επιδράσεις ώστε να μειωθεί η ανεργία και να επέλθει οικονομική ανάπτυξη. Ειδικά για την Ελλάδα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος έκρινε ως προτεραιότητα τα θέματα ενέργειας, τουρισμού και υποδομών αλλά και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων.

Ο κ. Σταθάκης επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει ειδικό ενδιαφέρον για τους τομείς της καινοτομίας και της έρευνας καθώς διαθέτει εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό στα Πανεπιστήμια και στα ερευνητικά κέντρα, τα οποία θα μπορούσαν να συμβάλλουν στις προσπάθειες ανόρθωσης της οικονομίας. Επίσης τόνισε ότι κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η στήριξη και ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τέλος, ο Υπουργός ανέφερε ότι η χώρα διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού και του αγροτικού τομέα, ενώ υπάρχει τεράστια δυνατότητα για επενδύσεις στις κοινωνικές υποδομές. Στην παρούσα φάση, διευκρίνισε, η κυβέρνηση εξετάζει τα υφιστάμενα προγράμματα που βρίσκονται σε κάποιο σημείο ωρίμανσης και παράλληλα ενθαρρύνει την κατάθεση νέων προτάσεων που θα μπορούσαν να προσελκύσουν επενδυτές.

Δείτε τις φωτός:

φωτός: newpost.gr

Με πληροφορίες από toc.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...