16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Γιατί σιωπούν στο μέγα σκάνδαλο της εκποίησης μέρους της Αρχαίας Κυδωνίας

Ημερομηνία:

1) Το Υπουργίο Παιδείας! Όταν το 1986 το Υπουργείο Παιδείας έδινε 105 εκατομμύρια δραχμές στο Πολυτεχνείο Κρήτης νεοσύστατο, που σταγαζόταν στις παλιές φυλακές για να μεταφέρει άμεσα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και έτσι να περιέλθει το κτίριο της Μεραρχίας Κρητών στο Πολυτεχνείο, γιατί τα έδωσε;

Για να γίνει ο χώρος τώρα ξενοδοχείο και μάλιστα ξένης ιδιοκτησίας όπου θα παιδιά μας θα σερβίρουν και θα καθαρίζουν με μια ποδιά – όπως έλεγε ο αείμνηστος Ανδρέας – αντί πινακίου φακής; Ή για να χρησιμοποιηθεί ως χώρος διδασκαλίας και στέγασης και σίτισης των φοιτητών; Για να είναι ένα ζωντανό κύτταρο μέσα στην καρδιά της Παλιάς Πόλης; Όπου θα ‘παιρνε ζωή – και δεν θα πουλιόταν όπως τώρα – η Παλαιά Πόλη. Όπου οι φοιτητές θα ερχόταν σε επαφή με τους κατοίκους που θα τους βοηθούσε να έχουν φρέσκια σκέψη και όχι συντήρηση, μούχλα!

Αυτό δεν ήταν και το όνειρο της επιτροπής «Φίλοι του Πολυτεχνείου»;

Πόσο πουλιούνται τώρα τα όνειρα; Και αν περίπου συμβαίνει με την κτάληψη της Rosa Nera τώρα αυτό, αν η κατάληψη με την αυτοδιαχείρησή της καλύπτει αυτό το τεράστιο κενό, της στέγασης, της σίτισης, των πολιτιστικών δρώμενων προς τι αυτή η σπουδή; Να ξεκινήσουν το ξεπούλημα από κει;  Και ένα ξεπούλημα! Απ’ τα λίγα που ξέρω. Δεν ανήκω στον αναρχικό χώρο, ήμουν ΠΑΣΟΚ και χρόνια τώρα άστεγη πολιτικά, η αυτοδιαχείρηση έχει να κάνει με την Άμεση Δημοκρατία. Δηλαδή με τη Δημοκρατία που ακόμα και σήμερα εγκωμιάζεται ανά τον κόσμο που εφαρμοζόταν στην Αρχαία Αθήνα. Όπου μαζεύονταν οι Αθηναίοι την Αγορά και μέσα από Γενικές Συνελεύσεις αποφάσιζαν για το τι θα πράττουν. Άμεσα, χωρίς εκπροσώπους. Όχι όπως τώρα που μας πουλούν οι εκπρόσωποί μας – πρωθυπουργοί, υπουργοί και βουλευτές – πριν «ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις φορές»

2) Το Υπουργείο Πολιτισμού τι λέει αλήθεια; Πώς επιτρέπει να εκποιηθεί το κέντρο της Αρχαίας Κυδωνίας; Πώς επιτρέπει, η συνέχιση της ιστορίας μας που ξεκινά απ’ την Αρχαία Κυδωνία και φτάνει μέχρι σήμερα να τελειώνει μ’ ένα ξενοδοχείο; Οι λαοί που δεν σέβονται το παρελθόν τους σβήνουν, και αν η Μελίνα Μερκούρη, υπουργός τότε Πολιτισμού, έκανε τιτάνιο αγώνα για να επιστρέψουν τα Ελγίνεια Μάρμαρα στην πατρίδα μας απ’ όπου εκλάπησαν η τωρινή υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου θα πει στο Ισραήλ και σε κάθε «Ισραήλ» που σωβινιστικά επεκτείνεται, «Περάστε πάρτε την Αρχαία Κυδωνία». Θα το κάνει αυτό; Αυτή θα είναι η ουσιώδης διαφορά της Μελίνας Μερκούρη απ’ την Λυδία Κονιόρδου. Η μία έκανε αγώνα να τα φέρει πίσω στην Ελλάδα και η άλλη θα συναινέσει να κλαπούν με τον μανδύα της επένδυσης;

Ρωτάμε την κυρία υπουργό! Θα συναινέσει στην ίδρυση του ξενοδοχείου, στο μέγα αυτό σκάνδαλο της εκποίησης του λόφου Καστέλλι και σε ό,τι χιλιάδες χρόνια φυλάσσει με στοργή στα σωθικά του;

3) Η αρχαιολογία, ποιος είναι ο ρόλος της; Τι λέει η αρχαιολογία Χανίων; Το πράγμα δεν θα μείνει έτσι. Εμείς, οι απλοί πολίτες θα προβούμε σε μηνύσεις για την εκχώρηση που ετοιμάζεται.

4) Ο Περιφερειάρχης κ. Βουλγαράκης συναινεί στην εκποίηση! Δεν μας εκπλήσσει η θέση του. Το αντίθετο! Αυτός συναινεί σε όλα. Σ’ όλη την κατρακύλα της αξιοπρέπειάς μας. Απ’ την συναίνεση του στο να δηλώσει ότι σ’ ένα πόλεμο είναι όλοι θύματα, προσβάλλοντας βάναυσα τα πραγματικά θύματα που τα έκαναν θύματα οι θύτες και οι προδότες.

Συναινεί στην εκχώρηση της πόλης στα μισθοφορικά στρατά που άφησαν στους καταστηματάρχες ψίχουλα και «σκουπίδια» και συναίνεσε στο εμπόριο που έγινε στα Χανιά λευκής σαρκός, που έγινε φέρνοντας απ’ όλη την Ελλάδα χιλιάδες κορίτσια της κρίσης της φτιαχτής του άγριου καπιταλισμού που αυτός υπερασπίζεται. Κορίτσια να εκτονώσουν τις ανάγκες του μισθοφορικού στρατού έτσι που όταν πάνε να σκοτώσουν αθώους μέσα στην ίδια τη χώρα τους, να έχουν προηγουμένως φάει, πιεί και πηδήσει. Έτσι που να επιτελούν με κέφι το θεάρεστο έργο τους. Σ’ αυτά όλα λέει ναι ο κύριος Βουλγαράκης. Και τώρα συναινεί στην εκχώρηση της ιστορίας μας σ’ ένα πολυτελές ξενοδοχείο όπου τα παιδιά μας θα υπηρετούν αντί πινακίου φακής τους πλούσιους πελάτες. Και η Αρχαία Κυδωνία; Και το δικαίωμα στην αυτοδιαχείρηση; Που καθόλου δεν πειράζει το παρελθόν μας! Και η Άμεση Δημοκρατία;

Μ’ αυτά θα ασχολούμαστε τώρα;

Επενδυτές τώρα, επενδυτές, επενδυτές.

Αρπάξτε τη γη μας, και ότι κρύβει μέσα της. Σας την δίνομε τζάμπα. Τα σωθικά της θα δώσουν περισσότερα από τα 30 αργύρια του Ιούδα που θα εισπράξουν οι εγκέφαλοι, για την εκποίηση του χώρου.

Θα σας πληρώσομε κιόλας για τα έξοδα – βλέπε Fraport –.

Αρπάξτε, αρπάξτε, αρπάξτε!

"google ad"

Τα δίνομε όλα. Ο παλιατζηηής!

Αργυρώ Βαραντάκη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τουρισμός για Όλους 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Οι δικαιούχοι και οι προθεσμίες

Ανοιχτή είναι πλέον η πλατφόρμα «Τουρισμός για Όλους 2024» και οι δικαιούχοι...

Κατάφαγαν τα πεύκα στο δρόμο προς Αφράτα οι κάμπιες | Φωτός

Τελείως η σχεδόν ξεραμένα τα δύο τρίτα των πεύκων...

Γιόρτασαν τα κούλουμα στους Αγίους Αποστόλους οι Χανιώτες

Πλήθος κόσμου βρέθηκε  για ακόμη  μια χρονιά στην περιοχή...

Τραυματισμένος εντοπίστηκε 94χρονος στον Αποκόρωνα Χανίων – Κατήγγειλε κλοπή 700 ευρώ

Τραυματισμένος εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής από συντοπίτη του,...