20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Γιατί τα F 16 μας πετάνε Γαύδο; Τα ερωτήματα και η …”συριζαία” δήμαρχος

Ημερομηνία:

Μια επιστολή της δημάρχου Γαύδου δημιουργεί ερωτήματα  για τις περιοχές που επιλέγονται προκειμένου να ασκούνται οι πιλότοι μας.

Η επιστολή της δημάρχου πήρε μεγάλη δημοσιότητα μετά από την αναδημοσίευσή της στο Πρώτο Θέμα . Το οποίο όμως επέλεξε την αναδημοσίευσή της για να τονίσει ότι η δήμαρχος είναι ενοχλημένη από τις πτήσεις των ελληνικών F 16 πάνω από το νησί”. Στον υπότιτλο του ρεπορτάζ τονίζεται ότι η δήμαρχος είναι ¨συριζαία” και φιλοξένησε το περασμένο Πάσχα τον Τσιπρα στο νησί.

Διαβάζοντας βέβαια τα όσα υποστηρίζει στην επιστολή της η δήμαρχος διαπιστώνεις ότι εκφράζει την ανησυχία της γιατί τα F 16 που παλιά δεν προτιμούσαν την Γαύδο για να κάνουν τις ασκήσεις τους ,τώρα είναι κάθε μέρα πάνω από το κατοικημένο νησί. Κι επειδή πρόσφατα ένα F 16έπεσε ,θέτει το ερώτημα : είναι αναγκαίο να ασκούνται τόσο συχνά πάνω από την Γαύδο;

Το ερωτήματα που προκύπτουν αλλά δεν αναφέρονται στο ρεπορτάζ είναι:

•Γιατί όλες οι “δύσκολες” ασκήσεις της ΠΑ γίνονται πλέον νότια της Κρήτης;

•Δεν …μας χωράει πια το Αιγαίο για να κάνουν ασκήσεις οι αεροπόροι μας;

•Δεν θέλουμε να πετάμε στο Αιγαίο για να …μην προκαλούμε; Ποιους; 

Όσο για την επισήμανση που γίνεται στο ρεπορτάζ για το πόσο “ευαίσθητη περιοχή είναι η Γαύδος”; Αν έχουμε αρχίσει εμείς οι ιδιοι να υιοθετούμε την κάθε τουρκική ανοησία…ζητω που καήκαμε. Ας αρχίσουμε να τυπώνουμε …μπλουζάκια με το “η Γαύδος είναι ελληνικη”. Για το οποίο δεν υπάρχει καμία μα καμία απολύτως αμφιβολία.

Ας απαντήσουμε λοιπόν στα παραπάνω ερωτήματα και μετά να δούμε αν ενοχλείται ή όχι η “συριζαία” δήμαρχος από τις πτήσεις τους.

H αρχική επιστολή της κ. Καλλίνικου

«Συνήθως προκαλούν τον θαυμασμό και την υπερηφάνεια των Ελλήνων οι ασκήσεις της πολεμικής αεροπορίας.

Όμως σε μας, τους κατοίκους της Γαύδου, προκαλούν τον τρόμο ενός δυνατού σεισμού ή μιας μεγάλης έκρηξης (σ.σ.:!!!)

Ξαφνιαζόμαστε, και βλέπουμε τα παλιά σπίτια του νησιού μας να λιγοστεύουν κατά κάποιες πέτρες ή κατά μισό τοίχο, άλλοτε να καταρρέουν.

Σπάνε το φράγμα του ήχου σε επικίνδυνα χαμηλές πτήσεις. Μόλις πάνω από τα σπίτια μας, πολλές φορές και χαμηλότερα. Και κάθε φορά να λέμε «ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗ ΚΕΦΑΛΗ ΜΑΣ».

"google ad"

Και να που η πτώση του F16, μόλις λίγο μακριά από το νησί μας, την Πέμπτη 4/12/2014, έρχεται να επιβεβαιώσει τους προβληματισμούς και τους φόβους μας (σ.σ.: !!!). Είμαστε πραγματικά τυχεροί που δεν έπεσε πάνω μας.

Αναρωτιόμαστε βλέποντας τόσο συχνά να παίζουν «πόλεμο» πάνω από τα κεφάλια μας: υπάρχει άραγε έλεγχος και αξιολόγηση της αναγκαιότητας τόσο χαμηλών και επικίνδυνων πτήσεων στα ακριτικά νησιά; Υπάρχουν τόσο συχνά παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας ώστε να γίνονται όλα αυτά πάνω από το νησί μας;

Έλαβε κανένας υπόψη ότι η Γαύδος είναι κατοικημένο νησί και όχι βραχονησίδα;

Είναι άραγε αυτός ο σωστός τρόπος για να προστατέψουμε την Ελλάδα και τα ακριτικά νησιά; Ή μήπως κατασπαταλάται δημόσιο χρήμα σε πτήσεις και πολεμικά παιχνίδια, προς χαρά του βιομήχανου και του μεσάζοντα; Θα μάθουμε άραγε γιατί έπεσε;

Μήπως αυτοί που ανησυχούν για την ασφάλειά του νησιού πρέπει να σκεφτούν ότι ο οικονομικότερος τρόπος προστασίας είναι η στήριξη των κατοίκων από την πολιτεία, ώστε να μένουν στον τόπο τους, να ζουν με αξιοπρέπεια, να στήσουν τις οικογένειές τους και να αποφευχθεί μια νέα γενιά μετανάστευσης που θα μετατρέψει το νησί μας σε ακατοίκητη και αμφισβητούμενη βραχονησίδα;»

Ευαγγελία Καλλίνικου
Δήμαρχος Γαύδου»

onalert.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...