15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Γιατί χάνουμε τα παιδιά μας στους δρόμους;

Ημερομηνία:

Φίλοι μου μέρες γιορτινές, αλλά και θλιμμένες.

Τις τελευταίες μέρες τέσσερα παιδιά στον νομό Χανίων, από 18-20 χρόνων, έχασαν την ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα.

Στην Κρήτη μόνο το 2014 έγιναν πάνω από 60 θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα. Αναρωτιέμαι γιατί;

Κάθε φορά όλοι ευχόμαστε να είναι τα τελευταία θύματα όμως δυστυχώς δεν είναι. Μένουν μόνο οι ευχές. Γιατί;

Γιατί τίποτα δεν αλλάζει. Ούτε εμείς, ούτε οι δρόμοι, ούτε το κράτος.

Τα τελευταία δυο χρόνια κατοικώ στην Αγγλία. Περίπου εξήντα επτά εκατομμύρια πολίτες ζουν σε αυτήν τη χώρα και τα θανατηφόρα ατυχήματα είναι σχεδόν μηδενικά.

Στους δρόμους, στις διασταυρώσεις, δεν υπάρχουν STOP, όμως σπάνια να γίνει ατύχημα.

Οι πρώτοι λόγοι που δεν υπάρχουν ατυχήματα στην Αγγλία είναι ο σεβασμός και η παιδεία . Υπάρχει απόλυτος σεβασμός στους κανόνες οδικής Κυκλοφορίας.

Υπάρχει απόλυτος σεβασμός των οδηγών στους πεζούς και στους ποδηλάτες. Κανένας δεν θα παραβιάζει την προτεραιότητα του άλλου . Υπάρχει συνείδηση ότι όταν πιουν αλκοόλ, έστω μια μπύρα, ΔΕΝ θα οδηγήσουν ΠΟΤΕ (Φίλοι μου το αλκοόλ είναι ΘΑΝΑΤΟΣ!!! Δεν είναι μαγκιά).

Θεωρείτε αδιανόητο η οδηγήση χωρίς ζώνη, η προστατευτική στολή και κράνος για τους μοτοσικλετιστές. Όλα τα παιδιά στο πίσω κάθισμα, στα ειδικά καρεκλάκια και δεμένα.

Όταν σ’ ένα στένεμα του δρόμου δυσκολευτούν τα οχήματα αυτόματα θα δώσουν προτεραιότητα και με απόλυτο σεβασμό θα περιμένουν. Θα χαιρετήσουν ευγενικά και θα φύγουν(όχι σαν και μας που έχουμε την μουτζα σε ημερησία διάταξη).

Υπάρχει μόνιμη και συνεχή αστυνόμευση στους δρόμους. Οι παραβάτες; ΟΛΟΙ είναι ίσοι απέναντι στον νόμο.

Στις μεγάλες οδικές αρτηρίες υπάρχει ΔΙΑΖΩΜΑ και βοηθητική λωρίδα για έκτακτες ανάγκες όπου κανείς οδηγός δεν την παραβιάζει.

Από πολύ μικρή ηλικία τα παιδιά εκπαιδεύονται στην οδική συμπεριφορά. Μαθαίνουν να σέβονται και να πειθαρχούν. Όσο μικρό και αν είναι όταν θα κάνει ποδηλατάκι θα φορεί κράνος.

"google ad"

Οι φόροι που πληρώνουν οι πολίτες είναι ανταποδοτικοί (Δεν τους τσεπώνουν οι πολιτικοί και οι εργολάβοι όπως στην Ελλάδα) και έτσι το οδικό δίκτυο συντηρείτε καθημερινά.

Τα συνεργεία δουλεύουν νυχθημερόν για να παραδώσουν το οδικό δίκτυο το ταχύτερο δυνατόν….

Φίλοι μου,

Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να συνεχίσουμε να είμαστε θεατές στην σφαγή των παιδιών μας. Ας πιέσουμε προς όλες τοις κατευθύνσεις για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και αστυνόμευσης .

Αλλά πάνω απ όλα ας συνειδητοποιήσουμε την δική μας ευθύνη και ας λάβουμε τα δικά μας προσωπικά μέτρα προστασίας.

Εύχομαι το 2015 να μην υπάρχει ούτε ένα ατύχημα σε όλη την Χώρα.

Καλή Χρόνια με υγεία, αγάπη και δύναμη.

Νίκη Λατινάκη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ