14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Γιατρός – νοσούντας από κορονοϊό κλήθηκε πίσω στην εργασία του λόγω ελλείψεων προσωπικού

Ημερομηνία:

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση επαναλαμβάνει μονοτονα ότι έχει στελεχώσει επαρκώς τις υγειονομικές μονάδες η πραγματικότητα είναι η πιο τραγική επιβεβαίωση του αντιθέτου. Σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, ο παθολόγος του νοσοκομείου Καρπενησίου, κλήθηκε να επιστρέψει στην εργασία του προκειμένου να διασωληνωθεί ασθενής, ενώ ο ίδιος γιατρός είναι νοσούντας από κορονοϊό. Σαν να μην έφτανε αυτό ο ασθενής μεταφέρθηκε εν τέλει σε άλλη υγειονομική μονάδα, καθώς οι δύο κλίνες ΜΕΘ που έχει το νοσοκομείο, δε λειτουργούν γιατί δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό.

Ακόμα ένα περιστατικό επιβεβαιώνει τις καταγγελίες και τις διαμαρτυρίες των υγειονομικών υπαλλήλων που κάνουν λόγο για τραγικές ελλείψεις στο προσωπικό των νοσοκομειακών μονάδων, καθώς ένας γιατρός που βρισκόταν σε καραντίνα στο σπίτι του όντας νοσούντας από κορονοϊό, κλήθηκε να διασωληνώσει ασθενή, εφόσον δεν υπήρχε άλλος σχετικός γιατρός στο νοσοκομείο.

Ο λόγος για το νοσοκομείο Καρπενησίου όπου μεταφέρθηκε 32χρονος ασθενής από το Ραπτόπουλο Ευρυτανίας και χρειάστηκε να διασωληνωθεί. Το νοσοκομείο δεν είχε γιατρό και επομένως κλήθηκε ο θετικός στον κορονοϊό παθολόγος, ενώ του είπαν μάλιστα ότι από την επόμενη ημέρα θα έπρεπε να εργάζεται κανονικά, ό,τι και να σημαίνει αυτό για τη διάδοση του κορονοϊού στο υπόλοιπο προσωπικό και τους ασθενείς. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ο παθολόγος ο οποίος αναγκάστηκε να επιστρέψει στη δουλειά, είναι ιδιαίτερα καταβεβλημένος.

Αφού εν τέλει ο 32χρονος ασθενής διασωληνώθηκε, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της Χαλκίδας. Ο πατέρας του επίσης νοσηλεύεται σε ΜΕΘ, στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, εφόσον η ΜΕΘ του νοσοκομείου Καρπενησίου έχει μόνο δύο πλήρως εξοπλισμένες κλίνες και αυτές από δωρεές αλλά η Μονάδα είναι κλειστή, καθώς δεν διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το νοσοκομείο Καρπενησίου έχει μείνει χωρίς κανένα γιατρό παθολόγο και χωρίς πνευμονολόγο. Η κλινική-Covid του νοσοκομείου δε, νοσηλεύει 15 περιστατικά, χωρίς ιατρική φροντίδα, εφόσον ο ένας παθολόγος που εργαζόταν στο νοσοκομείο παραιτήθηκε μη μπορώντας να διαχειριστεί την πίεση, αφού βρισκόταν νυχθημερόν στο νοσοκομείο επί 10 συνεχόμενα μερόνυχτα.

Παράλληλα, οι δύο άλλοι γιατροί του νοσοκομείου, ο παθολόγος που κλήθηκε ξανά στην εργασία του αλλά και ένας πνευμονολόγος, νοσούν αμφότεροι από κορονοϊό.

«Μας στέλνουν ως πρόβατα επί σφαγή»

Περισσότεροι από 13 γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλοι έχουν χάσει τη ζωή τους την περίοδο της πανδημίας στα ελληνικά νοσοκομεία. Οι περισσότεροι από αυτούς, υπηρετούσαν σε νοσοκομεία στη βόρεια Ελλάδα.

«Βαρύ το τίμημα που πληρώνουμε στην αντιμετώπιση του υγειονομικού πολέμου. Χάνουμε πολεμιστές της πρώτης γραμμής. Δεν προλαβαίνουμε πια να μετράμε νεκρούς συναδέλφους», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος στο iatropedia.gr τη Τετάρτη. «Μας στέλνουν ως πρόβατα επί σφαγή, ξυπόλητους στ’ αγκάθια», πρόσθεσε χαρακτηριστικά για την κατάσταση.

«Ζητάμε έμπρακτα η πολιτεία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων»

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι έχοντας φτάσει στα όρια τους, τόσο από την κούραση όσο και από την αμέλεια της Πολιτείας, διοργάνωσαν νέες κινητοποιήσεις το πρωί της Τετάρτης, ζητώντας από τη κυβέρνηση να πραγματοποιήσει έστω και τώρα την αυτονόητη ενίσχυση των υγειονομικών μονάδων τόσο σε προσωπικό όσο και σε εξοπλισμό αλλά να τους εφοδιάσει και με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Ενδεικτική για την κατάσταση ήταν και η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ η οποία επισημαίνει πως «αποδεκατισμένοι, νυχθημερόν αφού δεν υπάρχουν άδειες, δίνουμε τη μάχη να κερδίσουμε τον υγειονομικό πόλεμο. Οι χρόνιες παθογένειες του συστήματος σε υποδομές, εξοπλισμό, προσωπικό και χρηματοδότηση δυσχεραίνουν το έργο μας. Κινδυνεύει η ζωή μας καθημερινά από τα ελλιπή μέτρα ατομικής προστασίας από τις επικίνδυνες οδηγίες του ΕΟΔΥ για επιστροφή στην εργασία στις 14 ημέρες συναδέλφων που έχουν νοσήσει με θετικό τεστ, αρκεί τις τρεις τελευταίες ημέρες να μην εμφανίζουν συμπτώματα, την μη πραγματοποίηση τακτικών προληπτικών τεστ στο προσωπικό, την μη υποβολή σε μοριακό έλεγχο για κορονοϊό όλων των ασθενών που εισάγονται στα Δημόσια Νοσοκομεία.

»Πέραν λοιπόν της καθολικής αναγνώρισης του έργου μας, ζητάμε έμπρακτα η πολιτεία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να καταβάλλει Δώρο Χριστουγέννων σε όλους, να εντάξει στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα τους Υγειονομικούς και Προνοιακούς υπαλλήλους, να οργανωθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση, να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας χωρίς αστερίσκους, να μονιμοποιηθούν όλοι οι έκτακτοι Υγειονομικοί και Προνοιακοί υπάλληλοι που τώρα πολεμάνε τον κορωνοϊό.

»Οι Προνοιακοί υπάλληλοι βρίσκονται όπως και οι Υγειονομικοί στην πρώτη γραμμή με αρκετά κρούσματα κορωνοϊού σε περιθαλπόμενους και εργαζόμενους και ένα θάνατο συναδέλφου. Να μην εξαιρεθεί κανείς Υγειονομικός και Προνοιακός υπάλληλος του Δώρου Χριστουγέννων στους Φορείς του Υπουργείου Υγείας και του Εργασίας που παρέχουν περίθαλψη», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

"google ad"

The Press Project

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...