14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Για ένα πιάτο φαΐ

Ημερομηνία:

Γράφει ο Ειρηναίος Μαράκης

Ναι, όντως η Ελλάδα τρέχει για ένα πιάτο φαΐ. Τρέχει, τρέχει και δεν φτάνει. Στην εργασιακή ανασφάλεια σκοντάφτει και στις υποσχέσεις για αέναη ανάπτυξη, τρέχει για ένα πιάτο φαΐ κι ενίοτε ψάχνει στα αποφάγια των όχι και τόσο φτωχών, δηλαδή των όσων πληρώνονται με 300 έως 500€, για να βγάλει το πιάτο της ημέρας.

Αυτοκτονεί η Ελλάδα, υπερήφανη, μέρα μεσημέρι στο Σύνταγμα για ένα πιάτο φαΐ, βιάζεται και εκβιάζεται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, πνίγεται στο Αιγαίο και στον Έβρο, τρέχει η Ελλάδα: για ένα πιάτο φαΐ, για ένα ποτήρι νερό, για ένα κρεβάτι σ’ ένα υποθηκευμένο δωμάτιο, σ’  ένα άρρωστο νοσοκομείο, στην ουρά της τράπεζας, στης εφορίας το μακρύ βασανιστήριο, για να σπουδάσει τα παιδιά της που αύριο σκλάβοι θα γίνουν στις μονάδες της τουριστικής ανάπτυξης, που θα φύγουν στο εξωτερικό την τύχη τους για να βρουν σ’  ένα κόσμο που βουλιάζει στην κρίση του.

Τρέχει η Ελλάδα, όλος ο πλανήτης τρέχει: στις αγορές να βγει, να διασκεδάσει με τη φτώχεια του, με την αποκατάσταση της δημοκρατίας, να χορέψει ξυπόλυτος στα αγκάθια, με τους ζουρνάδες και τα νταούλια να κρατούν το ίσο κι ύστερα πίσω σε ένα σπίτι που αύριο θα πάρει η τράπεζα, όνειρα να κάνει βλέποντας τηλεόραση. Τρέχει η Ελλάδα, τρέχει ο κόσμος σ’ ένα αγώνα που δεν επέλεξαν αλλά που σίγουρα θα σας νικήσουν: εσάς, την κρίση και τον καπιταλισμό σας, την υποκρισία και την εκμετάλλευση. Και θα δούμε μετά εσείς πως θα τρέχετε…

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ