15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα υπό κατάληψη το Γυμνάσιο – Λύκειο Κολυμπαρίου λόγω της καθυστέρησης στα έργα ανάπλασης

Ημερομηνία:

Υπό κατάληψη τελεί τις τελευταίες δύο ημέρες το Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Κολυμπαρίου μετά από την ομόφωνη απόφαση του 15μελούς συμβουλίου και της πλειοψηφίας των μαθητών-τριών. Αιτία, η καθυστέρηση των έργων ανάπλασης στο σχολείο που έχουν ως αποτέλεσμα το Γυμνάσιο να στεγάζεται σε κτήριο του ΟΑΕΔ στον Ταυρωνίτη.

Στο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα και κοινοποιεί και στο Δήμο Πλατανιά, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευτσης Χανίων και την εταιρεία ΔΡΑΚΑΚΗΣ Α.Ε., το 15μελές Συμβούλιο των μαθητών αναφέρει όλα τα προβλήματα:

Το Γυμνάσιο- Γενικό Λύκειο Κολυμβαρίου, μετά από την ομόφωνη απόφαση του 15μελούς συμβουλίου και της πλειοψηφίας των μαθητών-τριών, τελεί υπό κατάληψη για δεύτερη συνεχόμενη μέρα.

Το κομμάτι του κτηρίου, όπου στεγάζεται σήμερα το Λύκειο Κολυμβαρίου, αποτελεί αυτή τη στιγμή το μόνο τμήμα του ενιαίου σχολικού συγκροτήματος που λειτουργεί, καθώς το Γυμνάσιο στεγάζεται προσωρινά σε κτήριο του ΟΑΕΔ στον Ταυρωνίτη, λόγω εργασιών στις κτηριακές υποδομές.

Το σχολικό συγκρότημα, έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα ανάπλασης και ανακαίνισης του ΕΣΠΑ από το 2017, ενώ οι προθεσμίες ολοκλήρωσης του έργου φαίνεται να παρατείνονται συνεχώς, δίχως να υπάρχει ανάλογη πρόοδος στις εργολαβικές εργασίες, καθώς η ανάδοχος εργολαβική εταιρεία δεν διατηρεί σταθερό ρυθμό εργασιών και για αυτό οι μαθητές και οι μαθήτριες εκφράζουν την αγωνία τους ως προς την πρόοδο του έργου.

Βασικοί χώροι του σχολείου είναι αυτή τη στιγμή κατειλημμένοι από σχολικό υλικό το οποίο στερείται χώρου αποθήκευσης , όπως το κλειστό γυμναστήριο, ενώ η διέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών γίνεται από παράπλευρο χωματόδρομο.

Πέραν αυτού, τα απαρχαιωμένα-μη λειτουργικά συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών και μάλιστα ενώ πλησιάζει ο χειμώνας. Να σημειωθεί ότι σε κάποιες αίθουσες δεν υπάρχει επαρκής υποδομή θέρμανσης, όπως αυτή της βιβλιοθήκης όπου εκτάκτως χρησιμοποιείται από την Γ Λυκείου λόγω της έλλειψης χώρων.

Συνοψίζοντας, η δύσκολη κατάσταση ,την όποια βιώνει για δεύτερη συνεχόμενη σχολική χρόνια ολόκληρη η σχολική κοινότητα του Γυμνασίου – Λυκείου Κολυμβαρίου έχει ως εξής:

  • Το Γυμνάσιο στεγάζεται σε εξωσχολικές εγκαταστάσεις
  • Ελλιπείς υποδομές θέρμανσης και εργαστηρίων
  • Ανθυγιεινό περιβάλλον

Βασικό αίτημα των μαθητών αποτελεί η κανονική συνέχιση και τελικώς παράδοση του έργου όσο το δυνατόν ταχύτερα, με όλες τις απαραίτητες υποδομές εντός της 18μηνης προθεσμίας και χωρίς καμία παράταση, ώστε να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού .

Το Γενικό Λύκειο Κολυμβαρίου είναι ένα εύρωστο και δυναμικό επαρχιακό σχολείο με πολλές επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα. Είναι ένα σχολείο με πολλές δυνατότητες και έτσι πρέπει να παραμείνει. Ένα τέτοιο σχολείο αξίζουμε, αυτό επιθυμούμε και αυτό απαιτούμε.

Η κατάληψη αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες ενώ οι μαθητές επισημαίνουμε χαρακτηριστικά ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση αδράνειας της πλειοδότριας εταιρείας.

Εκ μέρους των μαθητών και των μαθητριών του Λυκείου Κολυμβαρίου

Το 15μελές συμβούλιο σε συνεργασία με μαθητές.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ