16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Για μια όμορφη πόλη που μας αξίζει ,για τις ανάγκες των πολλών και όχι των λίγων και «εκλεκτών»

Ημερομηνία:

Κανείς δε θα διαφωνήσει ότι η πόλη που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε η πόλη που ζούμε είναι μια ωραία πόλη .Είναι η πόλη που μας φιλοξενεί είναι η πόλη που μας ζει ,είναι η πόλη που θα αγαπάμε για μια ζωή. Είναι η πόλη των εργαζομένων  ,των ανθρώπων της .

Το τελευταίο διάστημα και με αφορμή τις τοπικές εκλογές,εντελώς «αυθόρμητα» διάφοροι υποψήφιοι προερχόμενοι από τα αστικά κόμματα (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ,κ.α) έχουν κάνει την εμφάνιση τους ζητώντας την ψήφο των πολιτών. Ζητούν «άφεση αμαρτιών» για τα καλά που έχουν κάνει στον Χανιώτικο λαό.Έχουν φορέσει τις «αυτοδιοικητικες » μάσκες τους  προσπαθώντας να μας πείσουν ότι έχουν κάνει λοβοτομή από τα κόμματα που στηρίξαν . Έχουν βάλει τα «φράγκικα» καπέλα τους  και τα καλά τους ρούχα και σουλατσάρουν προσπαθώντας να μας πείσουν ότι τώρα που θα εκλέγουν θα τα φτιάξουν όλα. Έχουνβαλθεί να μας πείσουν ότι τόσα χρόνια στις θέσεις που ήταν ενεργούσαν υπερ. του εργαζομένου, του μικρού επαγγελματία, του μικροαγροτη. Όλοι αυτοί οι δήθεν “ακομμάτιστοι»  φέρουνακέραιες τις πολιτικές ευθύνες για την κατάσταση που περνάει η πλειοψηφία του λαού. Οι πολιτικές που υπηρέτησαν υποβαθμίζουν συνεχώς την δημόσια παιδεία και υγεία. Εμπορευματοποιούν  παραπέρα τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Οι δημόσιες  υποδομές και οι δημόσιες  υπηρεσίες που πρέπει να έχει μια πόλη ,μια περιοχή όπως  η καθαριότητα, τα αντιπλημμυρικά έργα,η αντισεισμικήθωράκιση κ.α. μπαίνουν στην ζυγαριά της «ανταποδοτικότητας »και του κέρδους. Αποτέλεσμα οι λαϊκές ανάγκες να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα ή στη καλύτερη περίπτωση κάποια έργα να γίνονται μόνο αν υπηρετούν την αύξηση της κερδοφορίας επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των πολιτών αφούοι δημότες  θα κληθούν να πληρώσουν δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη. Αυτή είναι μια πραγματικότητα που οι διάφοροι υποψήφιοι αποκρύπτουν και το θεωρούν δεδομένο και μη αναστρέψιμη να πληρώνειδηλαδή ο πολίτης  για ένα δημόσιοαγαθό δυο και τρεις φορές από την τσέπη του .

Οι εργαζόμενοι ,οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροίέμποροι ,η νεολαία ,οι συνταξιούχοι η πλειοψηφία των ανθρώπωνπρέπει να αναλογιστούν

ποιοι ήτανμπροστά στους αγώνες όλο το προηγούμενο διάστημα για την υπεράσπιση των αναγκών τους  ;

Ποιοι υπερασπίστηκαν και έκαναν προτάσεις για τα δικαιώματα τους στο δημοτικό η στο περιφερειακό συμβούλιο;

Ποιοι μπήκαν μπροστά για να αποτρέψουν τις συνέπειες από τις αντιλαϊκές πολιτικές;

Ο καθένας με βάση την πείραπου έχειαποκτήσει στην ζωή του πρέπει να κρίνει και  να ενισχύσει παντού το ΚΚΕ ,τους υποψηφίους της Λαϊκής Συσπείρωσης γιατί χρειάζεται να δυναμώσουν οι αγώνες του λαού

Γιατί η δημοτική αρχή πρέπει να είναι στο πλάι του αγωνιζομένου λαού και όχι απέναντι του. Για ένα δήμο των αγώνων, για την ικανοποίηση των  λαϊκών αναγκών  και όχι των απαιτήσεων των λίγων και «εκλεκτών».

Λαϊκή Συσπείρωση παντού,

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΠΕΤΡΟΥ

Πρόεδρος Σωματείου Ιδιοκτητών Πρακτορείων ΠΡΟΠΟ Ν. Χανίων,

 εκλεγμένος στη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ελλάδος,

 μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Δήμου Χανίων και γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κρήτης

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...