21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Για τα κτίρια στο Λόφο Καστέλι: “Συνεχίζει να ισχύει η συμφωνία της προηγούμενης διοίκησης του Πολυτεχνείου”, λέει η τωρινή διοίκηση

Ημερομηνία:

Συνάντηση με την πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων κ. Γιάννης Σαρρής. Στη συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν το εκπαιδευτικό ίδρυμα μεταξύ άλλων και το ζήτημα που έχει προκύψει με την αξιοποίηση των κτιρίων στο Λόφο Καστέλι. Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν “συνεχίζει να ισχύει η συμφωνία της προηγούμενης διοίκησης του Πολυτεχνείου”.

Πιο αναλυτικά στο σχετικό δελτίο τύπου της Πρωτοβουλίας Πολιτών “Πρώτα ο Άνθρωπος” αναφέρονται τα εξής:

Θερμή και ενδιαφέρουσα συνάντηση είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Σαρρής με τον πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελο Διαμαντόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν ζητήματα που απασχολούν το εκπαιδευτικό ίδρυμα. Συγκεκριμένα, ο πρύτανης ενημέρωσε τον υποψήφιο δήμαρχο, και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που τον συνόδευαν, σχετικά με τα σχέδια αξιοποίησης των ακινήτων ιδιοκτησίας του Πολυτεχνείου στην πόλη των Χανίων, με στόχο το άνοιγμα στην τοπική κοινωνία. Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη ρύθμισης των κυκλοφοριακών προβλημάτων μπροστά από το Πολυτεχνείο, με διεύρυνση και κόμβους από την αντίστοιχη υπηρεσία του Δήμου Χανίων.

Όσον αφορά την αξιοποίηση των ακινήτων του Πολυτεχνείου έγινε αναφορά στο κτίριο Παπαδόπετρου, για το οποίο η σκέψη είναι να γίνει Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και χώρος εξοικείωσης με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην πρώην Γαλλική Σχολή, όπου θα γίνει Λαογραφικό Μουσείο, συνεδριακό κέντρο και η αυλή πίσω αναψυκτήριο.

Για τα κτίρια στο  λόφο Καστέλλι επισημάνθηκε ότι συνεχίζει να ισχύει η συμφωνία της προηγούμενης διοίκησης του Πολυτεχνείου, για την οποία η Πρωτοβουλία Πολιτών είχε εκφράσει ισχυρές διαφωνίες.

Επίσης, έγινε αναφορά στο Κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι, για το οποίο ο πρύτανης υποστήριξε ότι χρειάζεται να δημιουργηθεί φορέας διαχείρισης, ώστε να το αξιοποιήσει, με παράλληλη δημιουργία κι άλλων αθλητικών χώρων, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Χανίων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Σε εξέλιξη το Υπουργικό Συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της τοποθέτησής του κατά τη...