20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Για την προσπάθεια κατάργηση των πτυχίων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τους Λογιστές Φοροτεχνικούς από το Υπουργείο Ανάπτυξης

Ημερομηνία:

Από κοινού το Διοικητικό Συμβούλιο του Οικονομικού Επιμελητηρίου του Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Κρήτης και οι Σύλλογοι Λογιστών Ν. Χανίων και Ρεθύμνης ενημερώνουν τους Λογιστές για την πρόταση του Υπουργείου Ανάπτυξης, να μην απαιτείται – στην ουσία –  η ύπαρξη πτυχίου για την άσκηση του επαγγέλματος του Φοροτέχνη Λογιστή. Το θέμα αυτό προωθείται για ψήφιση  εντός της εβδομάδας.

Κοντολογίς ένας μη πτυχιούχος θα μπορεί άμεσα να ασκεί το επάγγελμα του λογιστή και με τρία χρόνια προϋπηρεσία θα μπορεί να υπογράφει οικονομικές καταστάσεις οποιασδήποτε μεγέθους επιχείρησης ακόμα και χρηματιστηριακής.

Τα σχόλια περιττεύουν…

Τα ερωτήματα των παιδιών μας για το αν χρειάζεται να σπουδάσουν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα μείνουν αναπάντητα.

Οι λέξεις Αξιοκρατία και Επιστημονικότητα διαγράφονται από το λεξικό του επαγγέλματος  μας.

Ως επάγγελμα οι λογιστές, δεν επιδίωξαν ελάχιστες αμοιβές και περιορισμούς στην εργασία τους όπως έχουν άλλα «προστατευμένα» επαγγέλματα. Άφησαν, τόσο την παροχή της υπηρεσίας τους, όσο και τις αμοιβές τους, στην επιλογή του πελάτη. Αυτόματα όμως έγιναν και εύκολα θύματα για τους κλειδοκράτορες.

Μήπως όμως οι κύριοι αυτοί ξέχασαν να υπολογίσουν ότι υπάρχει και η αξιοπρέπεια τους;

Διότι ελάχιστη αξιοπρέπεια είναι η απαίτησή τους να έχουν ανταποδοτικότητα τα χρόνια που σπούδασαν. Ελάχιστη αξιοπρέπεια αποτελεί και το γεγονός να μην πεταχτούν στον κάδο των αχρήστων οι κόποι των γονέων τους για να τους σπουδάσουν.

Η αλήθεια κύριοι είναι καθαρή. Θέλετε μια Χώρα με εξειδίκευση και εσείς καταργείτε την ισχύ των πτυχίων της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Όμως εμείς γνωρίζουμε ότι  η τακτική σας δεν είναι η εξειδίκευση του παραγωγικού ιστού της Χώρας αλλά η ανάδειξη των Ιδιωτικών Σχολών όπου θα σπουδάζει όποιος έχει την οικονομική άνεση…

Τι ωραία κοινωνία !!!

Κύριοι, δεν έχουμε άλλα περιθώρια.

Εμείς εδώ, από κοινού, το Οικονομικό Επιμελητήριο και οι Σύλλογοι των Νομών Χανίων και Ρεθύμνης καλούμε όλους τους συναδέλφους στον αποκλεισμό  του κτηρίου των Οικονομικών Υπηρεσιών Χανιών την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 από τις 08.00 έως τις 11.00  με απώτερο σκοπό την  (πέραν  των υπολοίπων κινήσεων),  ανάδειξη του θέματος πριν την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου.

Καλούμε την Κεντρική Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου και τις Κεντρικές Διοικήσεις των Ομοσπονδιών των Λογιστών όπως συντονίσουν Πανελλήνια διαρκή δράση ενάντια σε όσα διαδραματίζονται.

 Το Οικονομικό Επιμελητήριο Δυτικής Κρήτης

"google ad"

 Οι Σύλλογοι Λογιστών Ν. Χανίων και Ρεθύμνης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...