21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης σχετικά με τις Γερμανικές αποζημιώσεις

Ημερομηνία:

Η πατριωτική και έντιμη στάση του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, καθώς και η δημόσια δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης του κ. Παρασκεύοπουλου από το βήμα της βουλής, για το ιστορικό ζήτημα των Γερμανικών αποζημιώσεων και οφειλών, ανοίγει το δρόμο για την δίκαιη και συνάμα ηθική διευθέτηση του ιστορικού αυτού ζητήματος.

Ως εκ τούτου εμείς ως εθνικό δίκτυο νέων μαρτυρικών πόλεων και χωριών Ελλάδας (περιόδου 1940-1945) χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία αυτή, που είναι η αρχή για την δικαίωση της ιστορίας και των αγώνων της χώρας μας.

Η επανασύσταση της διακομματικής επιτροπής της βουλής στο θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων και οφειλών και ταυτόχρονα η εκτέλεση της απόφασης του Αρείου πάγου για το μαρτυρικό Δίστομο που από το 2000 παραμένει αδρανείς, δημιουργεί την αίσθηση πως επιτέλους η Ελληνική κυβέρνηση τολμά και διεκδικεί τα αυτονόητα.

Οι προθέσεις αυτές δείχνουν πως ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, από την θέση της κυβέρνησης πλέον, δεν έμειναν στις προεκλογικές κορώνες, έμειναν πιστοί στις δεσμεύσεις τους και σήμερα στο πιο κρίσιμο χρονικό σημείο για το μέλλον της χώρας τολμούν και διεκδικούν.

Και το ερώτημα που πλανάτε στην κοινή γνώμη είναι απλό:

Γιατί τόσα χρόνια οι εκάστοτε Ελληνικές κυβερνήσεις δεν προχώρησαν τόσο βαθιά στο εν λόγω μείζον ιστορικό ζήτημα;

Γιατί δεν το έθεσαν ευθέως στην Γερμανική κυβέρνηση;

Την απάντηση στα ερωτήματα την δίνουν οι προθέσεις και οι πράξεις των κυβερνήσεων που χρόνια τώρα δεν τόλμησαν να πράξουν τα αυτονόητα.

Σίγουρα χρειάζονται να γίνουν πολλά ακόμα, και από τις εξαγγελίες να πάμε στις πράξεις.

Η ιστορική δικαίωση των θυμάτων του ναζισμού δεν μπορεί και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να περιμένει. Η Γερμανική πλευρά πρέπει και οφείλει να καταλάβει πως η Ελλάδα δεν οφειλέτης, αντίθετα της οφείλουν, καθώς επίσης πρέπει να κατανοήσουν πως δεν το θυμηθήκαμε τώρα που η χώρα βρίσκεται σε παρατεταμένα οικονομικά προβλήματα, αντίθετα το θέταμε πάντα το ζήτημα.

Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στο επίμαχο αυτό θέμα, ανοίγουν το δρόμο για την καθυστερημένη δικαίωση των θυμάτων της Καντάνου, των Καλαβρύτων καθώς και όλων των μαρτυρικών πόλεων και χωριών της χώρας μας.
Είναι η ώρα να αφήσουμε στην άκρη τα νομικά τεχνάσματα και να μιλήσει η ιστορική μνήμη,
να σηκώσουμε ψηλά το πατριωτικό καθήκον και να αναλάβουμε επιτέλους τις ευθύνες μας απέναντι στην Ιστορία και κυρίως απέναντι στην Νέα Γενιά, της οποίας το μέλλον χωρίς ιστορική μνήμη θα είναι ανύπαρκτο».

Χαράλαμπος Δασκαλάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον Δήμαρχο Χανίων ο Γιώργος Κουμεντάκης

Τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργο Κουμεντάκη,...

Σύσκεψη στον Δήμο Αποκόρωνα για την ΜΠΕ Γραμμής Μεταφοράς 150kV Χανιά-Δαμάστα

Σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Αποκόρωνα Χαράλαμπο Κουκιανάκη τη...