19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Για τον Βαγγέλη…

Ημερομηνία:

Γράφει η Μαρία Φίλη | Σαράντα μέρες «οι αρμόδιοι» σε αντίθεση με τα στοιχεία και τα συμπεράσματα της κοινής λογικής , καλλιεργούσαν ψευδαισθήσεις περί απλής εξαφάνισης του Βαγγέλη (έψαχναν σπίτια αλλοδαπών στην περιοχή για να τον βρουν εκεί) μάλιστα έδωσαν έμφαση στην δημοσιοποίηση της εκδοχής της τραμπουκοπαρέας ότι όλα ήταν αστεϊσμοί.

Η εκδοχή της δολοφονίας ή και συμμετοχής σε αυτοκτονία απ” ότι φάνηκε, έμπαινε σε τελευταία προτεραιότητα, δίνοντας χρόνο στους υπεύθυνους να προετοιμαστούν και να καλύψουν τα ίχνη τους. Το ζήτημα είναι ότι σε αυτή την τραγική υπόθεση είναι τεράστιος ο κύκλος των φυσικών και ηθικών αυτουργών εν ευρεία και στενή έννοια.

Παράγοντες όπως οικογένεια, τοπική κοινωνία, εκπαίδευση κενή περιεχόμενου, στερεότυπα, φασίζουσες ιδεολογίες και συμπεριφορές, ατιμωρησία, ανοχή κάλυψη, αδιαφορία πιέσεις πολιτικών πρωταγωνιστούν στην τραγωδία της υπόθεσης.

Όσοι βλέπουν και σκέπτονται πέρα από τα επιφαινόμενα, θα πρέπει να προβληματισθούν γι” αυτή την παθογένεια της κοινωνίας που συνεχίζει να αποδέχεται παθητικά ή και ενεργητικά ό,τι εκτρέφει το «αυγό του φιδιού» και δεν αποκρούει κατηγορηματικά και απόλυτα αυτές τις φασιστικές και αντιδραστικές συμπεριφορές και τα απάνθρωπα ήθη εναντίον φτωχών εργατών, αλλοδαπών μεταναστών και προσφύγων, αδύναμων και γενικά ανθρώπων με ιδιαιτερότητες που πολλές φορές καταλήγουν σε εγκληματικές πράξεις.

atexnos.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έως την Μεγάλη Τετάρτη το Δώρο Πάσχα – Οι προϋποθέσεις

Έως τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου θα πρέπει να...

Περιπέτεια για τουρίστρια σε φαράγγι του Λασιθίου

Άσχημα απρόοπτα είχε για μία τουρίστρια η πεζοπορία σε...

Μήνυση Αλεξίας Μπακογιάννη κατά Στέφανου Χίου: «Με απείλησε ότι θα με χτυπήσει με μπουκάλι»

Μήνυση για απειλή, εξύβριση και απόπειρα απλής σωματικής βλάβης κατέθεσε η Αλεξία...