16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

“Για τον Διευθυντή του ΙΚΑ Χανίων”: Ένας ασφαλισμένος ΟΑΕΕ καταγγέλλει

Ημερομηνία:

Κύριε Διευθυντή,

Την Παρασκευή 11-8-2017 πήγα, ξημερώματα προκειμένου να εξασφαλίσω σειρά πρωτεραιότητας, στα γραφεία του ΙΚΑ Χανίων για να μου γράψουν οι γιατροί τριμηνιαία συνταγογράφηση ως έχω δικαίωμα αφού είμαι χρόνια ασθενής με 67% αναπηρία.

Περίμενα καρτερικά στον χώρο αναμονής να έρθει η σειρά μου που αν και είχα μεγάλο νούμερο (20) δεν άργησε αφού οι έχοντες μικρότερο νούμερο είχαν αποχωρίσει. Επέλεξα την κ. Φρ**********η και με τη βοήθεια της γραμματέως της η οποία χειριζόταν τον υπολογιστή, (το ίδιο πρόσωπο εκτελεί και χρέη γραμματέως στον οφθαλμίατρο), διαπίστωσε ιδίοις όμμασι μέσα απο το ΑΜΚΑ το δικό μου τι φάρμακα παίρνω.  Της πρότεινα, για δυο συγκεκριμένα φάρμακα, την ποσότητα που θα κάλυπτε τις ανάγκες μου για τρεις μήνες για να πάρω την εξής απάντηση: “Κοιτάξτε να δείτε κύριε εγώ δεν μπορώ να γράψω παραπάνω φάρμακα να ξανάρθεται και…στο κάτω-κάτω δεν είναι ακριβά φάρμακα!!! Προφανώς η γιατρός που εγώ δεν γνωρίζω και δεν επιθυμώ να γνωρίσω,  για να απαλλαχθεί απο μένα μου πρότεινε να… ξαναστηθώ ως “ιθαγενής”…. αυτός που ανήκει στον λαό που υπήρχε σε μια χώρα πριν την… αποικιοκράτησή της (αποικία χρέους), πολύ ΠΡΙΝ απο την εκπνοή του τριμήνου έξω απο την πόρτα της, (επαναλαμβάνω είμαι ημιπληγικός μετά απο σφοδρό εγκεφαλικό επεισόδιο με 67% πιστοποιημένη αναπηρία) και αν δεν με… βολεύει (κατά τα λεγόμενα της γιατρού) ας πάω να…. αγοράσω τα φάρμακα!!!!!!

Ας σημειωθεί ότι κατά την παραμονή μου στο ιατρείο της  δεν μου πρότεινε ούτε να καθήσω αν και είναι ορατά τα σημαντικά κινητικά προβλήματα που έχω!!! Έλλειψη στοιχειώδους ευγένειας απο μια γιατρό ή μήπως  με ήθελε τιμωρία και όρθιο στη γωνία παίρνοντας έτσι τη ρεβάνς λόγω ασήμαντης αντιπαράθεσης που είχε προηγηθεί;;;  Mήπως, τελικά,  έχει παρεξηγήσει την αποστολή της και λειτουργεί σαν επιλοχίας σε στρατόπεδο νεοσυλέκτων;

Εδώ θα πρέπει να εξάρω την άψογη συμπεριφορά των υπολοίπων γιατρών του ΙΚΑ που τις προηγούμενες και για τον ίδιο λόγο επισκέψεις μου στον Οργανισμό μου παρείχαν απόλυτη φαρμακευτική κάλυψη για όλο το τρίμηνο!!!

Μετά, λοιπόν απο αυτή την αγενή, απαράδεκτη, προσβλητική, επιθετική, θρασύτατη και ανάλγητη συμπεριφορά της γιατρού, ρωτώ τον διευθυντή του ΙΚΑ Χανίων:

1) Έχει παρόμοιες εντολές απο τον Διευθυντή της;

2) Εχει το δικαίωμα να ταλαιπωρεί, χωρίς να υπάρχει λόγος, ένα ημιπληγικό, αλλά και τους ασφαλισμένους; (Με απόφαση του υπουργού Υγείας, παρατάθηκε ο χρόνος στους

τρεις μήνες, προκειμένου να αποφεύγεται η συχνή προσέλευση των ασφαλισμένων στο γιατρό για απλή επανάληψη συνταγών).

3) Μήπως με αυτόν τον τρόπο προτρέπει τους ασφαλισμένους να γράφουν τα φάρμακά τους σε εξωτερικούς γιατρούς καταβάλλοντας το 10ευρω;

4) Αντιστρατεύεται την Ιπποκράτειο ηθική αφού ως γιατρός  δεν διευκολύνει ένα χρόνια ασθενή;

Κατά τον Ιπποκράτη: “Ο ιατρός πρέπει να διαθέτει λεπτότητα τρόπων, γιατί η τραχύτητα προκαλεί την αντιπάθεια και των υγιών και των ασθενών”

5) Ο Διευθυντής του ΙΚΑ επιδοκιμάζει ή αποδοκιμάζει παρόμοιες συμπεριφορές;

6) Με την συμπεριφορά της εκθέτει ή όχι το σύνολο του επιστημονικού προσωπικού του ΙΚΑ;

"google ad"

7) Ο ρόλος της πρέπει να εκπληρώνει, να φέρνει σε πέρας τα ουμανιστικά ιδεώδη ή μήπως είναι εξουσιαστικός – ρεβανσιστικός:

Τα παραπάνω ερωτήματα απευθύνονται και προς τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων!

Με εκτίμηση

Ανδρέας Σπανουδάκης ασφαλισμένος ΟΑΕΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...