19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Για όσους κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για εμμονή σε μονομερείς ενέργειες

Ημερομηνία:

Του Νίκου Τζάρα | Είναι πανανθρώπινη παραδοχή το ότι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να αντιστέκονται στην καταπάτηση των δικαιωμάτων τους, οι κοινωνίες να υπερασπίζονται τις αξίες που τις συνέχουν και οι λαοί να προασπίζονται την ανεξαρτησία τους .

Τα παραπάνω βασικά δικαιώματα έχουν καταχτηθεί με αγώνες και θυσίες που στην πραγματικότητα αποτέλεσαν μονομερείς πράξεις αντίστασης απέναντι σε κάθε μορφής καταπίεση , καθώς πραγματώθηκαν ενάντια στις ορέξεις και διαθέσεις των κάθε λογής καταπιεστών.

Για να θυμηθούμε την πρόσφατη ιστορία μας, μονομερείς πράξεις αντίστασης-απελευθέρωσης και διεκδίκησης έκανε ο Ελληνικός λαός το 1821,το 1940, στην κατοχή, στο Πολυτεχνείο αλλά και στους δρόμους ,στα εργοστάσια και στα εκπαιδευτικά ιδρύματα ζητώντας Ελευθερία, Δημοκρατία, Παιδεία, Ψωμί και Αξιοπρέπεια.

Ο Κολοκοτρώνης, ο Διάκος, ο Νικηταράς, ο Γλέζος, ο ‘Αρης Βελιουχιώτης, χιλιάδες ανώνυμοι και επώνυμοι αγωνιστές διακατεχόταν από την εξαίσια εμμονή πραγμάτωσης μονομερών πράξεων που την διαπερνούσε το πνεύμα Αντίστασης και που χωρίς αυτή δεν θα υπήρχαμε σαν κρατική οντότητα.

Σήμερα στην Ελλάδα των μνημονίων όπου η μόνη δυνατότητα που δίνεται στις Ελληνικές Κυβερνήσεις είναι αυτή της συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις των δανειστών, η ιδέα της αποκατάστασης της κανονικότητας της λειτουργίας του κράτους με την λήψη μέτρων από την κυβέρνηση της Αριστεράς και προάσπισης των συμφερόντων του λαού θεωρούνται εκ προοιμίου από τους εκφραστές του συστήματος που μας οδήγησε στην κρίση , επικίνδυνες μονομερείς ενέργειες καθώς θα είναι αντίθετες με εκείνες που θέλουν την Ελλάδα «πειραματόζωο» , «αποικία χρέους» «αποθήκη φτηνού εργατικού δυναμικού» και «περιθωριοποιημένων υπάρξεων».

Κατά αυτούς η Ελληνική βουλή θα πρέπει να ψηφίζει πρϋπολογισμό και άλλους νόμους που θα της υποδεικνύουν οι δανειστές και δεν θα τους διαβάζουν οι βουλευτές ,να ευθυγραμμίζεται με τις αποφάσεις τους, να τους ακολουθεί στην εξωτερική πολιτική, να ξεπουλά τον δημόσιο πλούτο και η Κυβέρνηση να συντονίζει το έργο της καταστροφής που θα δημιουργεί ευκαιρίες στους γύπες επενδυτές.

Με την καλλιέργεια της θεωρίας της επικινδυνότητας των μονομερών ενεργειών τα συστημικά κόμματα και τα φερέφωνά τους αντιτάσσουν απέναντι στο πνεύμα Αντίστασης που αναδεικνύει η Ριζοσπαστική Αριστερά και τα κινήματα το πνεύμα του Φόβου και της Υποταγής με στόχο την καταρράκωση του ηθικού του Ελληνικού Λαού ώστε να υποστεί μοιρολατρικά τα δεινά που του επιφυλάσσει το σύστημα. Αναβιώνουν έτσι την νοοτροπία του Ραγιαδισμού του οποίου είναι οι ιστορικοί επίγονοι.

Δεν πρέπει να περάσει το μήνυμα των ηττοπαθών και των προσκυνημένων. Ο Ελληνικός Λαός έχει να πιαστεί από τα ιστορικά παραδείγματα και τα υποδείγματα των ανθρώπων που αντιστάθηκαν και αντιστέκονται ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα να ενστερνιστεί το Πνεύμα Αντίστασης και να διεκδικήσει την Αξιοπρέπεια που του στερεί το σύστημα . Ο δρόμος των αγώνων και των λαϊκών καταχτήσεων είναι μπροστά.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...