15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Για 8 λεπτά καθυστέρηση, ο Άδωνις Γεωργιάδης δε θα είναι υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ

Ημερομηνία:

Εκτός κούρσας των υποψηφίων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας άφησε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος τον Άδωνι Γεωργιάδη. Ο βουλευτής κέφθασε στα γραφεία του κόμματος, μετά από την εξέλιξη αυτή, και ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει ένσταση επί της απόφασης της ΚΕΦΕ.

Αιτία της  απόφασής της ήταν το εκπρόθεσμο της κατάθεσης των απαραίτητων υπογραφών από τον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος έφτασε στα γραφεία της Συγγρού 8 λεπτά μετά την προθεσμία που έληγε στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής.

Η απόφαση της ΚΕΦΕ θεωρούνταν μη αναμενόμενη, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι η υποψηφιότητα θα γίνει δεκτή, ενώ είναι χαρακτηριστικά τα tweets του κ. Γεωργιάδη που ευχαριστούσε τους υπογράφοντες της συμμετοχής του, όπως και του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έγραψε «ευτυχώς έγινε δεκτή η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη».

Την συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, προκειμένου να μεταφέρει τη θέση του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, διέκοψε -σύμφωνα με πληροφορίες- ο διευθυντής του γραφείου τουΣωτήρης Κορομάντζος, λέγοντας «ότι είναι άδικο να μην γίνει δεκτή η αίτηση υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη».

Αλλά και ο Απόστολος Τζιτζικώστας εξέφρασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter την διαφωνία του με την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε ότι υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα τρεις κλειστοί και σφραγισμένοι φάκελοι υποψηφιοτήτων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τα μέλη του κόμματος:

κ. Μεϊμαράκη Ευάγγελο – Βασίλειο του Ιωάννη

κ. Μητσοτάκη Κυριάκο του Κωνσταντίνου

κ. Τζιτζικώστα Απόστολο – Ιωάννη του Γεωργίου

Οι φάκελοι ανοίχτηκαν, ελέγχθηκε και διαπιστώθηκε η ύπαρξη του προβλεπομένου, από τη διάταξη του άρθρου 10, παρ. 3, του Καταστατικού του Κόμματος, αριθμού των 50 υπογραφών μελών της Πολιτικής Επιτροπής που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα καθενός από τους υποψηφίους. Στη συνέχεια θα επακολουθήσει έλεγχος της εγκυρότητας της κάθε υπογεγραμμένης πρότασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο από 24 Σεπτεμβρίου 2015 Πρακτικό και Απόφαση αρ. 2 της ΚΕΦΕ και στο «Αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, υποβολής και εκδίκασης ενστάσεων κατά υποψηφιοτήτων και ανακήρυξης των υποψηφίων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας», αντίγραφο του οποίου είχε παραδοθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους.

Επιπλέον, η ΚΕΦΕ διαπίστωσε ότι υποβλήθηκε εκπρόθεσμα φάκελος υποψηφιότητας από το μέλος του κόμματος κ. Σπυρίδωνα – Άδωνι Γεωργιάδη. Με ομόφωνη απόφασή της η ΚΕΦΕ απέρριψε την εν λόγω υποψηφιότητα, λόγω του εκπροθέσμου της κατάθεσής της».

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=3B_vi4y0gPw”]

Ένσταση καταθέτει ο Άδωνις για την απόφαση της ΚΕΦΕ

"google ad"

Ένσταση για την απόφαση της ακύρωσης της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία της ΝΔ θα καταθέσει στην ΚΕΦΕ ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε δηλώσεις του έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε:

Ήταν από τα πιο δύσκολα πράγματα που έκανα στη ζωή μου η συλλογή των υπογραφών. Οι συνυποψηφιοί μου δεν έχουν αντίρρηση, άρα δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα της ΚΕΦΕ.

«Τη ΝΔ την αγαπάμε, δεν θέλουμε να τη μικρύνουμε αλλά να τη μεγαλώσουμε. Για να γίνει αυτό πρέπει να δείξουμε αγαπημένοι στον κόσμο» είπε και συνέχισε:

Αυτοί που έλαβαν την απόφαση θα αναλάβουν και την ευθύνη, θα καταθέσω αίτηση ακύρωσης.

Τζιτζικώστας: Πρέπει να είναι υποψήφιος ο Άδωνις Γεωργιάδης

Υπέρ της υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη τάχθηκε και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως θα πρέπει να επιτραπεί και στον Άδωνι Γεωργιάδη​ να διεκδικήσει την αρχηγεία του κόμματος καθώς όπως είπε «συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών».

«Διαφωνώ με τον αποκλεισμό του Άδωνι Γεωργιάδη. Πρέπει να του επιτραπεί να είναι υποψήφιος εφόσον έχει τις απαιτούμενες υπογραφές» έγραψε χαρακτηριστικά.

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...