13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Γιορτάζουν την 78η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, με το μνημειακό συγκρότημα για τη Μάχη της Κρήτης υπό εγκατάλειψη

Ημερομηνία:

Ενώ οι εκδηλώσεις για την 78η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης κορυφώνονται παρουσία και επισήμων, όπως ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αποστολάκης, ουδείς φαίνεται να συγκινείται για το αίσχος που συμβαίνει σήμερα στον χώρο του Μνημειακού Συγκροτήματος της Μάχης της Κρήτης.

Εκεί λοιπόν είναι βανδαλισμένες οι πλάκες που εντοίχισε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ενώ ούτε κουβέντα για την προώθηση του έργου του Μνημειακού Συγκροτήματος της Μάχης της Κρήτης.

Να λοιπόν που αναφερόμαστε:

– Η θεμέλιος πλάκα στην βάση: Μόνο ένα κομμάτι μάρμαρο υπάρχει ενώ έχει εξαφανιστεί κάθε συμβολισμός

– Οι μαρμάρινες μνημειακές πλάκες με τα μηνύματα των 4 συμμαχικών κρατών: Οι 2 από τις 4 (δηλαδή της Μ. Βρετανίας και της Αυστραλίας) έχουν ξηλωθεί, θρυματισθεί και διασκορπιστεί επιδεικτικά.

 

– Η μπρούτζινη μεγάλη πλάκα στη βάση του μνημείου με ανάγλυφη την Κρήτη έχει κλαπεί. Το ίδιο και ο μεγάλος μπρούτζινος θυρεός της ΜτΚ στο μέτωπο του μνημείου. Το ίδιο και η μπρούτζινη βάση της ιερής φλόγας που άναβε στις επετείους πριν τις καταργήσει η Περιφέρεια.

– Οι 4 ιστοί των σημαιών των συμμαχικών κρατών: Έχουν ξηλωθεί από τις βάσεις τους και έχουν κλαπεί οι 3. Σε αυτούς γινόταν η έπαρση και η ανάκρουση των εθνικών ύμνων κατά τις επετείους πριν τις καταργήσει η Περιφέρεια.

– Τέλος για να γίνει πιο έντονη η ιεροσυλία, υπάρχουν διάσπαρτα στον χώρο σπασμένα μπουκάλια αλκοολούχων ποτών.

"google ad"

Αλλά και ο χώρος της κτιριακής εγκατάσταση δεν έμεινε αλώβητος: Έτσι εκτός από τις ακαθαρσίες και τις αταξίες, μετατρέπεται ευκαιριακά σε στάνη προβάτων, τα δε διάσπαρτα διαλυμένα στρώματα προδίδουν ότι ο χώρος έχει μετατραπεί σε κατάλυμα αστέγων. Την ίδια εικόνα παρουσιάζει ο ημιτελής χώρος του παρεκκλησίου κάτω από το μνημείο.

Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι η παντελής αδιαφορία των αρμοδίων: Ούτε ο Δήμαρχος Χανίων, ούτε ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, ούτε κάποιο από τα στελέχη της κυβέρνησης που τόσες φορές αναφέρονται στα δεινά του φασισμού, ούτε κανείς άλλος ενδιαφέρθηκε να διορθώσει την ντροπιαστική αυτή κατάσταση.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά σταμάτησαν και τους εορτασμούς που κάθε χρόνο εγίνοντο στον χώρο του μνημείου, που εκτός των άλλων είναι ένας καθαγιασμένος, στην αντίσταση κατά των γερμανών ναζί, τόπος, αφού εκεί δόθηκε μια από τις πιο δυναμικές μάχες κατά των Γερμανών εισβολέων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...