14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Γιώργος και Ηρώ Σγουράκη

Ημερομηνία:

Γιώργος Σγουράκης, τελευταία μόνος, μέχρι πριν λίγα χρόνια ταιριαστό αχώριστο ζευγάρι με την συνοδοιπόρο στην τέχνη, την συναγωνίστρια στη ζωή, την συνδημιουργό του, Ηρώ Σγουράκη.

Με αφορμή τη χθεσινή εκδήλωση – αφιέρωμα στο Καφέ ΚΗΠΟΣ, όπου τίμησαν τον Γιώργο και την Ηρώ με την παρουσία τους και τις ομιλίες τους η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Σταύρος Θεοδωράκης, θέλω και εγώ να εκφράσω τα συναισθήματά μου για τον ζεστό, ανθρώπινο, φιλοπρόοδο, οραματιστή και δημιουργό ενισχυτή της αθανασίας Γιώργο Σγουράκη, που μαζί με την Ηρώ αφήνουν πλούσιο έργο για την ζωογόνο κληρονομιά μας.

Μέσα από το «ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ» παρέλασαν όλες οι μεγάλες προσωπικότητες της τέχνης και του πνεύματος, της εκκλησίας κ.ά.

Όλες αυτές οι δημιουργίες είναι σήμερα περγαμηνές διδαχής, παραδειγματισμού, πηγές περηφάνιας και έμπνευσης για μας όλους, για τον λαό μας.

Ο Γιώργος διοχέτευσε την ζωτικότητά του κατά καιρούς και στην πολιτική, όπου τον χαρακτήριζε η ανώτερη στόφα του ανθρώπου που κυριαρχούσε σ’ όλες του τις ενέργειες. Διαλεκτικός, ζεστός, δεν πόλωνε και πάντα με το χαμόγελο αντιμετώπιζε την ζωή.

Παρά το ότι οι ιδεολογίες μας δεν συμβάδιζαν, ο Γιώργος και εγώ βρίσκαμε την Κρητική ματιά να συνεννοηθούμε και να συνεργαστούμε όπως με την φιλοξενία μέρους του ανεκτίμητου έργου του στην ΚΡΗΤΗ TV1.

Με τον Γιώργο Σγουράκη που έχει εκλεγεί τότε Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Κρητών Αττικής, συνεργαστήκαμε στενά ως μέλη της Επιτροπής (που είχε συσταθεί επί νομαρχίας Αλέκας Μαρκογιαννάκη) Προώθησης του Μνημειακού Συγκροτήματος της Μάχης της Κρήτης στον Γαλατά. Στην επιτροπή συμμετείχαν μεταξύ των άλλων ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, τότε, Ειρηναίος, οι Κωνσταντίνος Μανιουδάκης ναύαρχος εν αποστρατεία και ο αξέχαστος Δημήτρης Βλησίδης. Δυστυχώς το θέμα αυτό δεν βρήκε την αίσια κατάληξή του λόγω προφάσεων για έλλειψη πιστώσεων.

Γιώργο, καλή δύναμη. Να συνεχίσεις, σε χρειαζόμαστε

 Νίκος Αγγελάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...