16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Γλέζος: Ο κόσμος δεν ψήφισε εμένα, ψήφισε ανατροπή

Ημερομηνία:

Συγκινημένος δηλώνει ο Μανώλης Γλέζος από το ρεκόρ των σταυρών που μάζεψε στις ευρωεκλογές, τονίζοντας παράλληλα πως η επιτυχία του δεν είναι ατομική, καθώς οι πολίτες ψήφισαν αυτό το καινούριο που εκκολάπτεται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο κ. Γλέζος σχολιάζοντας τις 400.000 και πλέον ψήφους που πήρε, είπε ότι οι ευρωεκλογές θα σημάνουν κοσμοϊστορικές αλλαγές στη χώρα και πρόσθεσε ότι θα μεταφέρει στην Ευρωβουλή το μήνυμα του κόσμου για αλλαγή στην Ευρώπη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Γλέζου:

“Η εμπιστοσύνη των πολιτών δεν είναι κάτι προσωπικό, δεν είναι ατομικό. Εκφράζει τη βούληση του του ελληνικού λαού να συμπράξει με το καινούργιο που οικοδομείται. Σε αυτές τις εκλογές βάλαμε τα θεμέλια, την οικοδόμηση θα την πραγματοποιήσουμε όταν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ, η συνείδηση του ελληνικού λαού, στην εξουσία.

Είμαι συγκινημένος διότι ακόμα και στο χώρο των συναισθημάτων συντελείται κάτι τρομερό: με παίρνουν αυτές τις μέρες στο τηλέφωνο αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και κλαίνε από χαρά. Γεγονότα κοσμοϊστορικά γεννιούνται στη χώρα μας. Είναι η εποχή που ο χρόνος διαστέλλεται, όσα θα χρειάζονταν χρόνια για να γίνουν μπορεί να συντελεσθούν μέσα σε λίγους μήνες, σε ημέρες. Είμαι αισιόδοξος για το καινούργιο που κυοφορείται στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα αργήσει να γίνει η έκφραση της βούλησης του ελληνικού λαού.

Με την όποια εμπειρία ζωής και συμμετοχής έχω 74 χρόνια στο κοινωνικό γίγνεσθαι, σας λέω ότι κοσμοϊστορικά γεγονότα γεννιούνται στη χώρα μας. Υπ’ αυτήν, λοιπόν, την έννοια θα πάω στη Δύση, στην ευρωβουλή, να μεταφέρω το καινούργιο πνεύμα, που λέει ότι αν έχω επιλέξει ότι δεν θέλω να αποφασίζει άλλος για μένα, αυτό είναι η μισή διαδρομή, που για να ολοκληρωθεί πρέπει να συμμετέχω στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Δυστυχώς, πανίσχυροι σχηματισμοί της Αριστεράς στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, σε όλη την Ευρώπη, είτε το αγνοούν είτε όχι, δεν το εκφράζουν πολιτικά. Εμείς, εδώ, τώρα, στην Ελλάδα αυτό εκφράζουμε. Είναι αυτό το καινούργιο που συντελείται στη χώρα μας και έχουμε αναλάβει να αναδείξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αγωνιζόμαστε εναντίον της κυβέρνησης, της τρόικας, του παγκόσμιου συστήματος καταπίεσης, για να φέρουμε το λαό στην εξουσία, αυτό είναι το καινούργιο που θα μεταφέρουμε στην Ευρώπη και δεν είναι προσωπικό, είναι συλλογικό., είναι η καινούργια αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως είναι αυτονόητο ότι θα μεταφέρω στην Ευρώπη την αξίωση της πατρίδας μας για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο. Είμαι αισιόδοξος: είμαστε στα συναυγά (σ. λίγο πριν χαράξει). Είναι συγκεντρωμένο όλο το φως, αλλά πρέπει να δουλέψουμε πολύ για να ξημερώσει”.

πηγή: nooz.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...