16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Γνωριμία με την ποίηση του Χανιώτη Δασκάλου και Λογοτέχνη Βαγγέλη Κακατσάκη στο Ηράκλειο

Ημερομηνία:

«Γνωριμία με την ποίηση του Βαγγέλη Κακατσάκη», είναι ο τίτλος της παρουσίασης του ποιητικού έργου του Χανιώτη Δασκάλου – Λογοτέχνη, που διοργανώνουν στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (οδός Ανδρόγεω), τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου και ώρα 7 μ.μ. , η Ένωση Φιλολόγων Ν. Ηρακλείου , οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π. Ε. («Δομήνικος Θεοτοκόπουλος», «Νίκος Καζαντζάκης», «Φαιστός») Ν. Ηρακλείου και οι εκδόσεις «Πυξίδα της Πόλης».

Για τον ποιητή και το έργο του θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Νίκος Ψιλάκης και ο ποιητής – κριτικός Λογοτεχνίας Ζαχαρίας Κατσακός, ενώ ποιήματα του θα διαβάσει η δασκάλα Ελένη Νέστορα.

Η παρουσίαση, την οποία θα συντονίζει ο δάσκαλος – ριμαδόρος Κωστής Λαγουδιανάκης, θα πλαισιώνεται μουσικά με ένα μελοποιημένο ποίημα από τον Σταμάτη Κραουνάκη και δύο από τον Χρήστο Κοτσαύτη. Η οπτικοποίηση του υλικού της παρουσίασης είναι έργο της συγγραφέα – θεατρολόγου Αγγέλας Μάλμου και η τεχνική υποστήριξη του πρώην Διευθυντή Π, Ε. Ν. Ηρακλείου Άρη Βαλατίδη.

Ο Βαγγέλης Κακατσάκης που, εκτός των άλλων, είναι εδώ και 45 χρόνια τακτικός συνεργάτης της εφημερίδας «Χανιώτικα νέα», έχει εκδώσει πολλά βιβλία, μεταξύ των οποίων και 4 ποιητικές συλλογές , «Τα άλογα του χρόνου», «ΚΑΖΟΒΑΡ», «Όταν γίνεις ποίημα» και ¨» Όπως το ψωμί». Πολλά από τα ποιήματα του Βαγγέλη Κακατσάκη έχουν βραβευτεί και μεταφραστεί. Μεταξύ των άλλων που έχουν ασχοληθεί με την ποίησή του είναι και ο Γάλλος ελληνιστής Desire Quivinger

Ένα από τα ποιήματα του και «Το σημείο Στίξης μου» ( «Ὀταν γίνεις ποίημα») που ακολουθεί: “Δηλώνω : \Επιφυλακτικός\ μπροστά στην τελεία.\ Καχύποπτος\ στην εμφάνιση του κόμματος. \ Ανήσυχος\στη θέα του θαυμαστικού.\Ξένος\μέσα στις παρενθέσεις.\Απροετοίμαστος\ στα υπονοούμενα των αποσιωπητικών.\Ανασφαλής στον ερχομό της παύλας.\ ερωτευμένος\ με το ερωτηματικό.\ Το σημείο στίξης μου».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ