18.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ: Προκλητική η πλειοψηφία των ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων, κοροϊδεύει τους χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου

Ημερομηνία:

Για προκλητική κοροϊδία μιλά με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Χανίων σχετικά με τη στάση που τηρεί το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων στα Χανιά τόσο όσον αφορά τις συνθήκες εργασίες των εργαζόμενων όσο και με τη διαδικασία διενέργειας εκλογών. Όπως καταγγέλει, το Σωματείο δεν προχώρησε σε καμία γενική συνέλευση ή συζήτηση με τους εργαζόμενους ενώ σημειώνουν ότι η αναγγελία των εκλογών έγινε μόνο μέσα εφημερίδων όταν όμως είχαν κλείσει τα μητρώα «χωρίς να πάρουν «μυρωδιά» σε κανένα χώρο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Προκλητικά η πλειοψηφία του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων κοροϊδεύει τους χιλιάδες συναδέλφους σε όλο το Νομό.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία χρόνο με τον χρόνο διογκώνονται, ενώ αντίστοιχα οι απολαβές τους συρρικνώνονται, σε αντιδιαστολή με τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων. Η επίθεση που δέχονται οι ξενοδοχοϋπάλληλοι είναι ενταγμένη στη συνολικότερη επίθεση που βιώνουν οι εργαζόμενοι και συνολικά η λαϊκή οικογένεια.

Αναρωτιόμαστε επομένως μαζί με όλους τους συναδέλφους για :

Ποιες μάχες έχει δώσει η πλειοψηφία του σωματείου ούτως ώστε η συλλογικές συμβάσεις να αφορούν όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.

Ποιες μάχες έχει δώσει για την όλο και αυξανόμενη εντατικοποίηση στους χώρους και τα ρεπό (λιγότεροι εργαζόμενοι για περισσότερη δουλειά).

Ποια μάχη έχει δώσει για να λαμβάνουν οι εργαζόμενοι τα επιδόματα απόλυσης και άδειας, να πληρώνονται τις Κυριακές και αργίες  τις υπερωρίες κτλ.

Ποια μάχη έχει δώσει για τις γυναίκες του κλάδου που δεν καλύπτονται πλέον για τις καθιερωμένες εξετάσεις και για την περίοδο της κύησης.

Ποια μάχη έχει δώσει για τους εκατοντάδες μαθητές Έλληνες και ξένους που αμείβονται και ζουν σε συνθήκες γαλέρας.

Ποια μάχη έχει δώσει για να προετοιμάσει και να κινητοποιήσει τους συναδέλφους για τη συνολική επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης.

Που είναι η οργάνωση γενικών συνελεύσεων και η συζήτηση στα ξενοδοχεία για όλα αυτά τα θέματα. Ακόμα και για την υποτιθέμενη μάχη και διαπραγμάτευση της νέας συλλογικής σύμβασης. Το κερασάκι στην τούρτα είναι οργάνωση εκλογών χωρίς να ενημερώνει τους χώρους εργασίας και τους άμεσα ενδιαφερόμενους.

Κοροϊδεύουν όταν λένε ότι ανήγγειλαν τις εκλογές στις εφημερίδες αφού βέβαια είχαν κλείσει τα μητρώα και προφανώς χωρίς να πάρουν «μυρωδιά» σε κανένα χώρο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Όλη αυτή η τακτική μόνο κάποιους εξυπηρετεί. Τους μεγαλοξενοδόχους και την κερδοφορία τους. Ποιος κερδίζει όταν η συντριπτική πλειοψηφία αμείβεται με ατομικές συμβάσεις στο ύψος που αποφασίζουν τα αφεντικά; Ποιος κερδίζει με τις απλήρωτες υπερωρίες και επιδόματα, από την έλλειψη προσωπικού;

"google ad"

Είναι τυχαίο άραγε που η πλειοψηφία έχει βάλει την υπογραφή της τα προηγούμενα χρόνια σε όλες τις μειώσεις που ήθελε η εργοδοσία, παρά την αύξηση της κερδοφορίας τους στον κλάδο; Είναι τυχαίο που σήμερα μιλάει για διαφανείς διαδικασίες αλλά στην ουσία τηρεί σιγήν ιχθύος για όλα αυτά τα ζητήματα;

Το Π.Α.ΜΕ για ακόμα μία φορά καλεί τους συναδέλφους ξενοδοχοϋπάλληλους να αλλάξουν την κατάσταση στο σωματείο. Στην πράξη να αποδείξουμε ότι το σωματείο είναι το αποκούμπι των εργαζομένων στον κλάδο. Να μπούμε μπροστά για να ξεφύγουμε από τις υπάρχουσες λογικές που εξυπηρετούν μόνο την κερδοφορία των μεγάλων αφεντικών του κλάδου. Για ένα σωματείο που οργανώνει όλους τους εργαζόμενους στο κλάδο με μόνο κριτήριο τα κοινά προβλήματα και όχι τις πελατειακές σχέσεις. Που πραγματικά συγκρούεται με τον κύριο υπαίτιο των προβλημάτων, την εργοδοσία και τα τους πολιτικούς εκφραστές της.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καύσωνας μέσα στον Απρίλη – 36,6 βαθμούς στα Φαλάσαρνα!

Ταινία επιστημονικής φαντασίας θυμίζει από χθες το σκηνικό στη...

Κασσελάκης: Θα ξεπεράσουμε το 20% στις ευρωεκλογές – Διεκδικούμε την πρωτιά

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Αστυπάλαια...