17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Γυναίκα αστροναύτης της NASA κατηγορείται ότι χάκαρε τον λογαριασμό της πρώην της απο το διάστημα – “Η πρώτη παράνομη πράξη πέρα από τα σύνορα της Γης”

Ημερομηνία:

Μία τυπική κόντρα ζευγαριού για το ποιος θα έχει τη γονική μέριμνα του παιδιού (μαζί με κάποια ακόμη, κάπως λιγότερο σοβαρά ζητήματα) είναι αυτή που είχαν η Summer Wordenμε την Anne McClain – η μόνη διαφορά είναι ότι η δεύτερη είναι κορυφαία αστροναύτηςτης NASA. Θεωρητικά θα πίστευε κανείς ότι όταν βρίσκεται κάποιος εκεί ψηλά τέτοια μικροπράγματα δεν τον απασχολούν, όμως αυτή η ιστορία που ενδέχεται να περιλαμβάνει το πρώτο αδίκημα στο διάστημα αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο.

Η Worden, η οποία είναι πρώην αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, γνώρισε την συνεπώνυμη του John McClain όταν ο γιος της πρώτης (τον οποίο απέκτησε με εξωσωματική γονιμοποίηση και μέσω παρένθετης μητέρας) ήταν ενός έτους. Παντρεύτηκαν το 2014, όμως 3 χρόνια μετά ο γάμος τους άρχισε να ζορίζει και τα πράγματα κορυφώθηκαν το 2018, όταν η McClain ζήτησε από έναν δικαστή να της επιδικάσει ίσα δικαιώματα επιμέλειας με τη βιολογική του μητέρα, λέγοντας (σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα) ότι «ήταν εκεί για τα πρώτα του λόγια και τα πρώτα του βήματα» – ενάντια στο οποίο η Worden φυσικά εξεγέρθηκε.

Η δικαστική διαμάχη περιείχε κι άλλα πολύχρωμα σκηνικάκια, όπως κατηγορίες για χειροδικία κατά της McClain, οι οποίες τελικά αποσύρθηκαν. Όλα αυτά θα ήταν όμως αρκετά μπανάλ, αν δεν υπήρχε επίσης η κατηγορία ότι η αστροναύτης μπήκε στον τραπεζικό λογαριασμό της Worden χωρίς την άδειά της και μάλιστα όσο βρισκόταν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό νωρίτερα αυτή τη χρονιά – κάτι το οποίο αν ισχύει θα είναι η πρώτη παράνομη πράξη που συντελέστηκε πέρα από τα σύνορα της Γης.

Η δε Worden δηλώνει ότι η τράπεζά της έδωσε αποδεικτικά στοιχεία ότι η πρώην συμβία της μπήκε παράνομα στο λογαριασμό της – αμερικανικά μέσα μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι η McClain μπήκε στο λογαριασμό της πρώην της από έναν υπολογιστή της NASA. Η πλευρά της McClain πάντως απαντά ότι δεν υπάρχει κάτι παράνομο, καθώς το έκανε για να δει ότι όλα βαίνουν καλώς με τα οικονομικά της οικογένειας και ότι χρησιμοποίησε έναν κωδικό που της είχε δοθεί, ενώ αναφέρει επίσης ότι ποτέ δεν είχε ενημερωθεί ότι δεν της επιτρέπεται να μπει στον λογαριασμό.

Όπως είπε στο Twitter, έχει απόλυτη πίστη ότι μια έρευνα θα τη δικαιώσει:

Η δε NASA σχολίασε ότι δε μπορεί να μιλήσει για προσωπικά ζητήματα των στελεχών της. Η διάσημη διαστημική υπηρεσία τόνισε ότι η McClain είναι μια διακεκριμένη αστροναύτης και ότι συνεχίζει εκεί μια λαμπρή καριέρα.

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν περιμέναμε ότι αυτό θα είναι το πραγματικό νόημα της φράσης «Η Οδύσσεια του Διαστήματος» αλλά όσο ζει κανείς μαθαίνει.

luben.tv

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...