13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Γώγος: Θα φτάσουμε τα 2.000 κρούσματα μέσα στο Σαββατοκύριακο

Ημερομηνία:

Ο ολοένα και αυξανόμενος αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα, αλλά και η πίεση που δημιουργείται στο σύστημα υγείας, έχει θορυβήσει τόσο την κυβέρνηση όσο και τους ειδικούς.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολογίας πανεπιστημίου Πατρών, σημείωσε ότι ο κόσμος θα πρέπει να είναι σωστά ενημερωμένος και να τηρεί τα μέτρα προκειμένου να παραμείνει η κατάσταση διαχειρίσιμη.

«Ελπίζουμε να πέσουν τα κρούσματα αλλά η δυναμική της αύξησης μας δημιουργεί την αίσθηση ότι πιθανώς θα έχουμε ακόμα περισσότερα, γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να δούμε το θέμα πιο αποφασιστικά.

Ο καθηγητής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δούμε έως και 2.000 κρούσματα μέχρι το Σαββατοκύριακο.

Στο «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη

Μια από τις περιοχές που πλήττεται βαρύτατα είναι η Θεσσαλονίκη, όπου η κατάσταση στην πόλη δεν είναι καλή.

Τα εκατοντάδες κρούσματα πιέζουν το σύστημα υγείας, καθώς η Θεσσαλονίκη αποτελεί κέντρο αναφοράς Covid-19 για τη Βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Γώγος τόνισε ότι η πόλη θα περάσει στο κόκκινο επίπεδο του επιδημιολογικού χάρτη «γιατί είναι δύσκολη η κατάσταση εκεί».

Οι σκέψεις για τα μέτρα

Όσον αφορά τα μέτρα που έχουν ληφθεί, ο καθηγητής υπογράμμισε ότι μπορούν να είναι αποτελεσματικά αν εφαρμοστούν στο μάξιμουμ.
«Αν τα μέτρα εφαρμοστούν στο μάξιμουμ και έχουμε μεγάλη συμμόρφωση, φτάνουν. Το κακό είναι ότι δεν μπορούμε να έχουμε 100% συμμόρφωση».

Ωστόσο, η αύξηση των κρουσμάτων ενδέχεται να οδηγήσει σε νέα μέτρα. Στο τραπέζι είναι ήδη η ενίσχυση της τηλεκπαίδευσης και της τηλεργασίας, ενώ σε περιοχές που είναι στο «κόκκινο», δεν αποκλείεται τα καταστήματα εστίασης να κλείνουν από τις 21:00.

«Πρέπει να ελαττωθεί η συγκέντρωση του κόσμου».

Αναφερόμενος στην κατάσταση της πανδημίας στην Ευρώπη, σημείωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, ωστόσο δε θα πρέπει να φτάσουμε στο σημείο της Γαλλίας, με τα χιλιάδες κρούσματα και τους εκατοντάδες θανάτους, για να λάβουμε μέτρα.

«Τώρα είναι η κατάσταση να προβούμε σε πιο αποφασιστικά μέτρα. Όχι γενικό lockdown αλλά ένα μερικό, το οποίο θα περιορίσει τον ιό».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...