18.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Γ. Βαρουφάκης: Από αύριο η Ευρώπη αρχίζει να γιατρεύει τις πληγές της

Ημερομηνία:

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε για τα επόμενα βήματα, τονίζοντας ότι: «Από αύριο, με το “όχι” του λαού κόντρα στον φόβο που δημιούργησαν με τα ΜΜΕ της ολιγαρχίας και το κλείσιμο των τραπεζών, θα καλέσουμε έναν έναν τους εταίρους μας να βρούμε λύση».

«Την 25η Ιανουαρίου ο λαός είπε “όχι πια” σε πέντε χρόνια υποκρισίας. Πέντε μήνες διαπραγματευτήκαμε για όχι νέα δάνεια πριν αναδιαρθρωθούν τα προηγούμενα μη βιώσιμα δάνεια, ναι στις μεταρρυθμίσεις και όχι στις περικοπές. Η αναδιάρθρωση του χρέους και το τέλος της λιτότητας, ήταν ο στόχος μας. Πέντε μήνες τώρα, οι δανειστές αρνήθηκαν κάθε επίσημη συζήτηση. Ήθελαν να μας επιβάλλουν δήλωσε μετανοίας για την κριτική που ασκήσαμε αρθρώνοντας επιστημονικό λόγο στον οποίο ουσιαστικά δεν υπήρχε αντίλογος» είπε ο υπουργός Οικονομικών.

«Προς τιμήν του το ΔΝΤ εξέδωσε έκθεση που δικαιώνει το αίτημα μας για ανάγκη εξεύρεσης λύσης. Θα δούμε θετικά την ΕΕ που όπως και εμείς έτσι και ο ελληνικός λαός θέλει να παίξει θετικό ρόλο στην επούλωση της ελληνικής πηγής» σημείωσε.

«Θέλουμε να επουλώσουμε και τις πληγές της Ευρώπης. Από αύριο η Ευρώπη αρχίζει να γιατρεύει τις πληγές της. Είναι ένα όχι στο όραμα της Ευρωζώνης σαν ένα απέραντο κλουβί των λαών της. Είναι ένα ναι στο όραμα της Ευρωζώνης σαν Ένωση ευημερίας» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

left.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καύσωνας μέσα στον Απρίλη – 36,6 βαθμούς στα Φαλάσαρνα!

Ταινία επιστημονικής φαντασίας θυμίζει από χθες το σκηνικό στη...

Κασσελάκης: Θα ξεπεράσουμε το 20% στις ευρωεκλογές – Διεκδικούμε την πρωτιά

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Αστυπάλαια...