13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Γ. Βαρουφάκης από Ηράκλειο: “Η ιδέα οτι οι Σλάβοι έχουν μακεδονική συνείδηση και είναι απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου είναι αστεία” | Βίντεο

Ημερομηνία:

Ρεπορτάζ : Αντώνης Παντινάκης

“Οι πράξεις τους μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια την ερημοποίηση της χώρας. Οι εφαρμοζόμενες πολιτικές δεν θα μας βγάλουν από την κρίση. Και το ξέρουν και οι δανειστές και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση. Ούτε ο Σόιμπλε πιστεύει στο μνημόνιο που μας επέβαλε, μου το είχε εκμυστηρευτεί” ανέφερε μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της παρουσίασης της οικονομικής και κοινωνικής πρότασης του κινήματος DIEM25 ο Γιάνης Βαρουφάκης στο κινηματοθέατρο Αστόρια.

Ο επικεφαλής του κινήματος εμφανίστηκε στο χώρο της ομιλίας συνοδευόμενος από τον Ψαραντώνη.

“Θα κάτσουμε και θα γράψουμε μαζί το εκλογικό μας πρόγραμμα” σημείωσε ο ίδιος στο πλαίσιο της ομιλίας του ενώ πρόσθεσε “Είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι ενός ευρωπαϊκού κινήματος. Το Μάιο του 2019 θα κατέβουμε σε 11 χώρες με το ίδιο πρόγραμμα”.

Ο ίδιος τόνισε ότι η κρίση είναι ευρωπαϊκή και η Ελλάδα είναι πιο βαριά χτυπημένη.

“Αδύνατη η σημαντική μείωση της φορολογίας που υπόσχεται ο Μητσοτάκης, το Eurogroup θα του πει αμέσως nein” εξήγησε ο ίδιος.

Ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι είναι ‘”ηθικό μας καθήκον να σταματήσουμε την ερημοποίηση της χώρας”.

“Ο συνασπισμός των κομμάτων που κατεβαίνει στις ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019, ονομάζεται Ευρωπαϊκή Άνοιξη και είναι υπό τη σκέπη του diem 25. Το πρόγραμμα μας τίθεται σε πανευρωπαϊκή διαβούλευση μέχρι τον Αύγουστο, θα εγκριθεί από όλους μας. Περιμένουμε τις προτάσεις μας από τα μέλη μας και μη. Όλοι μας θα συναποφασίσουμε για τους υποψηφίους μας σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Πρέπει όλοι μας να περιφρουρήσουμε το Κίνημα μας” συμπλήρωσε ο ίδιος.

“Δηλαδή, οι Έλληνες του Μέρα θα συναποφασίζουν για τους υποψήφιους στην Πολωνία. Οι υποψηφιότητες θα κατατίθενται ηλεκτρονικά. Μέχρι τις 15 Ιουλίου οι προτάσεις όλων σας για το πρόγραμμα μας”

Με την ολοκλήρωση της ομιλίας του κ. Βαρουφάκη ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις των παρισταμένων.

Ο ίδιος μεταξύ άλλων απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε “Δεν γίνεται να υπάρχει το μεγαλύτερο φπα στην Ευρώπη σε μια υπερχρεωμένη χώρα όπως η Ελλάδα. Οι ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων είτε κλείνουν είτε φοροδιαφεύγουν, εκεί τους ωθούν.

Ενώ σε άλλη ερώτηση σημείωσε “Δεν θέλω να παίξω τον ρόλο του αρχηγού. Το Μέτωπο μας θέλουμε να είναι ένας ζωντανός δημοκρατικός οργανισμός.Το κόμμα μας δεν παίρνει χρήματα από κανένα. Ήρθαν να μας δώσουν αλλά αρνηθήκαμε, γιατί θα υπήρχαν ανταλλάγματα μετά.

Για το Σκοπιανό

“Η αρχαία Μακεδονία ήταν και είναι ελληνική. Η ιδέα οτι οι Σλάβοι έχουν μακεδονική συνείδηση και είναι απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου είναι αστεία” ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας για τη συμφωνία της κυβέρνησης με τη γείτονα χώρα.

"google ad"

Δεν έχω δικαίωμα να πάω και να πω σε ένα κάτοικο του Μοναστηρίου ότι δεν ειναι Μακεδόνας. Όπως δεν είναι έχει το δικαίωμα να να πει ότι το κράτος του είναι η Μακεδονία. Η πολιτογράφηση αυτής της χώρας ως η Δημοκρατία της Μακεδονίας είναι απειλή για τη χώρα. Η Μεγάλη Αλβανία είναι μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ελλάδα. Η μεγάλη ορμή των Αλβανών έρχεται από το Κόσοβο.” σημείωσε ο ίδιος ενώ πρόσθεσε

“Στο Τέτοβο πήγα κι αισθάνθηκα φόβο. Το 40% είναι Αλβανοί φανατικοί, οπλισμένοι. Αν συγκρουστούν με τους Σκοπιανούς, με μαθηματική ακρίβεια θα διεκδικήσουν την Ήπειρο. Μαζί με Κοσοβο και Αλβανία. Το ιδανικό όνομα θα ήταν Νέα Μακεδονία. Η Βόρεια μας συμφέρει επίσης, γεωγραφικα είναι σωστό.” Μάλιστα ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι “Ο Τσίπρας κάνει το σωστό για λάθος λόγους, του το επέβαλαν οι Βρυξέλλες”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...