27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Γ. Βαρουφάκης από Χανιά: Οι πολίτες που νοιάζονται για την πατρίδα να επικεντρωθούν σε αυτό που πραγματικά απειλεί την πατρίδα, δηλαδή, την ερημοποίησή της από τα νέα παιδιά λόγω των μνημονίων

Ημερομηνία:

Στα Χανιά βρέθηκε χθες ο πρώην Υπουργός Οικονομικός και πρόεδρος του πανευρωπαϊκού κινήματος Μέρα25 (Diem25) κ. Γιάνης Βαρουδάκης. Σκοπός της περιοδείας του, η συγγραφή μαζί με τους πολίτες του εκλογικού προγράμματος του κινήματος Μέρα25.

Είπε χαρακτηριστικά:

“Το Μέρα25 είναι ένα κατεξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα. Ήμουν στην Κοπεγχάγη προχθές, αύριο θα είμαι στην Πολωνία. Αυτό που κάνουμε σήμερα εδώ το κάνουμε σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.  Και τι λέμε; Ότι η ανυπακοή στο Eurogroup είναι η πεμπτουσία της διάσωσης της ευρωζώνης. Δε γίνεται να διασωθεί η ευρωζώνη λέγοντας “ναι” στην κ. Μέρκελ και στο Eurogroup. Αυτοί καταστρέφουν την Ευρώπη. Δεν την κατέστρεψαν ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο Βαρουφάκης, ούτε ο Σαμαράς. Καταστρέφεται από την άρνηση του κατεστημένου της να γίνουν οι αναδιαρθρώσεις και οι μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για να επιβιώσουν οι χώρες εντός ευρωζώνης. Εμείς λέμε δε θα προτείνουμε έξοδο από το ευρώ, αλλά θα νομοθετήσουμε αυτά τα πράγματα που ειναι απαραιτητα στη χώρα είτε είμαστε μέσα στο ευρώ, είτε δεν είμαστε”.

Ο κ. Βαρουφάκης σχολίασε και το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης για το όνομα των Σκοπίων χαρακτηρίζοντας το ως “πολύ μεγάλη επιτυχία”.

Είπε ο κ. Βαρουφάκης:

“Θεωρώ ότι αν δείτε τους χάρτες που παρουσίασε το BBC πριν και μετά τη Συμφωνία, αν δείτε τον χάρτη πριν πως αναγνώριζαν 120 χώρες τα Σκόπια ως Μακεδονία, και μετά η Ελλάδα με μικρά γράμματα, από χθες έχεις τη Βόρειο Μακεδονία πάνω, και δυτική, κεντρική και ανατολική Μακεδονία στην Ελλάδα. Νομίζω ότι αυτό είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία.

Νομίζω ότι ο γεωγραφικός προσδιορισμός σε συνδυασμό με την ετοιμότητα του πρωθυπουργού της γείτονος χώρας να αλλάξει τα σύμβολα, είναι μεγάλη υπόθεση. Είναι μεγάλη υπόθεση ότι επέλεξαν να αλλάξουν το όνομα του αεροδρομίου από Μέγας Αλέξανδρος και το όνομα του αυτοκινητόδρομου. Αυτοί έκαναν πάρα πολύ μεγάλες υποχωρήσεις.

Και να σας πω κάτι. Δεν τους συμφέρει και το Βόρεια Μακεδονία. Ακούγεται κάπως σα Βόρεια Κορέα. Για εμάς όμως τους Έλληνες απεγκλωβίζει το όνομα Μακεδονία από την αρχαία Μακεδονία η οποία πλέον ταυτίζεται με το ελληνικό κομμάτι και ταυτίζεται με τη δική μας παράδοση.

Εγώ δεν έχω καμία διαφωνία κάποιος Βαλκάνιος ο οποίος για αιώνες η οικογένειά του ζει στην περιοχή να θέλει να αποκαλείται Μακεδόνας, το θεωρώ ότι είναι και τιμή μας, γιατί η Μακεδονία είναι ελληνική. Είναι τιμή κάποιος που μένει στην περιοχή που ζούσαν στα αρχαία χρόνια ο Φίλιππος και ο Αλέξανδρος να λέγεται Μακεδόνας, κι ας μην είναι Έλληνας, αλλά είναι δεδομένο ότι η αρχαία Μακεδονία ήταν ελληνική, το μεγαλύτερο κομμάτι της Μακεδονίας είναι ελληνικό, και τώρα υπάρχει ένα κομμάτι της αρχαίας Μακεδονίας που λέγεται Βόρεια Μακεδονία.

Νομίζω ότι σε σχέση με αυτό που είχαμε πριν μία βδομάδα που όλος ο κόσμος αναγνώριζε αυτό το κρατίδιο ως Μακεδονία, προσγειώνονταν τουρίστες στο αεροδρόμιο Μακεδονία και φοβόντουσαν ότι είχαν πάρει το λάθος αεροπλάνο, ότι ήταν σε λάθος χώρα. Αυτό τελείωσε. Είναι μια μεγάλη επιτυχία.”

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι οι πολίτες που νοιάζονται για την πατρίδα πρέπει να επικεντρωθούν σε αυτό που πραγματικά απειλεί την πατρίδα, δηλαδή, την ερημοποίησή της από τα νέα παιδιά λόγω των μνημονίων.

Είπε σχετικά:

“Θα ήθελα προς όλους τους συμπατριώτες μας να τους υπενθυμίσω, ιδιαίτερα αυτούς που νοιάζονται και πονάνε τον ελληνισμό, την ιστορία μας τα σύμβολά μας, να επικεντρωθούμε σε αυτό που απειλεί τη χώρα μας που είναι η ερημοποίησή της από τα νέα παιδιά λόγω των μνημονίων, λόγω της επέκτασης του μνημονίου, στο όνομα της καθαρής εξόδου, σε όλα αυτά που πληγώνουν την πατρίδα μας, που αποσαρθρώνουν τη δυνατότητα του ελληνισμού να αναπαράγεται”

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΕΥΑΧ: Διακοπή νερού στο κέντρο της πόλης των Χανίων

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων ενημερώνει ότι την...

Κρήτη: Μοναξιά, άγχος και θλίψη βιώνουν οι Κρητικοί – Μεγαλύτερο πρόβλημα στην ενδοχώρα

Οι αγχώδεις διαταραχές έχουν γίνει κομμάτι της καθημερινότητας πάρα...

Ανατροπές στο Airbnb φέρνει το τέλος επιτηδεύματος

Σε αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης ακινήτων βραχυχρόνιας...

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...