22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Γ. Βαρουφάκης: “Στο Eurogroup της Πέμπτης θα είμαι εγώ. Eκεί είναι η θέση μου”

Ημερομηνία:

“Στο Eurogroup της Πέμπτης θα είμαι εγώ, εκεί είναι η θέση μου” επισήμανε σήμερα Κυριακή στον Alpha ο Γιάννης Βαρουφάκης και χαρακτήρισε “υπονόμευση της διαπραγματευτικής προσπάθειας της κυβέρνησης” όσα ακούγονται ότι ο ίδιος είναι εκτός διαπραγμάτευσης.

Ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι “η διαπραγμάτευση δεν είναι θέμα ενός ανδρός, η αριστερά λειτουργεί συλλογικά” και τόνισε επίσης ότι “όταν ο κ. Τσίπρας και η κ. Μέρκελ ορίζουν μια συνάντηση συνεργατών τους, όπως εν προκειμένω ο κ. Παππάς, είναι λογικό αυτοί να περιστοιχίζονται και από άλλους συνεργάτες που γνωρίζουν τα θέματα”. “Αν πήγαινα εγώ, θα έπρεπε να είναι και ο Σόιμπλε” διευκρίνισε. Έπλεξε το εγκώμιο του Ευκλείδη Τσακαλώτου, τον οποίο χαρακτήρισε φίλο του, προσθέτοντας ότι στο EuroWorking Group θα παρίσταται ο κ. Χουλιαράκης.

“Εμείς δεν πρόκειται να υπογράψουμε συμφωνία με ένα δημοσιονομικό πλάνο που δεν βγαίνει… Όταν πας σε μια διαπραγμάτευση συμβιβάζεσαι, και εμείς έχουμε κάνει πολλούς συμβιβασμούς” τόνισε.

Ο υπουργός χαρακτήρισε ως ευρωπαϊκό πρόβλημα την ελληνική κρίση, προσθέτοντας ότι πρέπει να λυθεί και σε ευρωπαϊκό πλαίσιο. “Αυτή τη στιγμή οι σχέσεις με τις χώρες εκτός ευρωζώνης είναι εκτός θέματος” τόνισε.

Ο κ. Βαρουφάκης σχολίασε ακόμη ότι “η σύγκλιση μεταξύ των δύο πλευρών τεχνικά είναι εύκολη, αλλά χρειάζεται πολιτική βούληση για να είναι βιώσιμη”. Ζητάμε μία προθεσμία πρόσθεσε που να θέσει εκτός συζήτησης την ελληνική κρίση, τόνισε.

“Θα ήταν τεράστιο ατόπημα αν πηγαίναμε σε εκλογές ή δημοψήφισμα γιατί έχουμε νωπή λαϊκή εντολή” επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών.

left.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ