15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Γ. Γωνιωτάκης: “Η κυβέρνηση και επίσημα δε μας άφησε να καταθέσουμε ούτε το ψήφισμα”

Ημερομηνία:

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση των αγροτών και από τα Χανιά αφού πάνω από 500 αγρότες ξεκίνησαν και βρέθηκαν στην κινητοποίηση των Αθηνών.

Μιλήσαμε με δύο εκπροσώπους των αγροτών που βρέθηκαν στο Ηράκλειο, τον κ. Γιώργο Γωνιωτάκη, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Κρήτης, και τον Γιώργο Μπικάκη, από τον Αγροτικό Σύλλογο Βουκολιών.

Σχετικά με το πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια και με ποια αφορμή και ο κ. Γωνιωτάκης είναι μπερδεμένος:

“Αυτό ψάχνουμε και εμείς να καταλάβουμε. Δεν ξέρουμε τι έγινε, τι τους κάναμε και μας επιτέθηκαν. Δεν υπήρξε κάποια πρόκληση. Είχαμε καταλάβει το οδόστρωμα στη Λεωφόρο Αμαλίας και ετοιμαζόταν η Συντονιστική Επιτροπή για να δώσει το ψήφισμα. Και τότε έγιναν τα επεισόδια. Υπήρξε μία σύλληψη αλλά τον αφήσαν ελεύθερο.

Σχετικά με τις επόμενες κινήσεις είπε:

“Επιστρέφουμε πίσω, θα συνεδριάσουμε τις επόμενες ημέρες, να δούμε και τους σκοπούς της κυβέρνησης με τα μέτρα γιατί δεν έχουν πάει ακόμα στη Βουλή. Πάντως, δε θα μείνουμε με σταυρωμένα σχέδια. Έχουμε επαφές για να είμαστε έτοιμοι για τα πάντα.”

Σύμφωνα με τον κ. Γωνιωτάκη, συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, με βία από τα ΜΑΤ και συλλήψεις, δε μπορούσε να γίνει:

“Η κυβέρνηση και επίσημα δε μας άφησε να καταθέσουμε ούτε το ψήφισμα. Και όταν υπάρχει και σύλληψη συναδέλφου δε θα καθόμαστε να συζητάμε κυριλέ στη Βουλή. Εμείς απαιτήσαμε εκείνη τη στιγμή και διαπραγματευόμασταν την απελευθέρωση του συναδέλφου. Συνάντηση δε μπορούσε να γίνει.”

Από την πλευρά του και ο κ. Μπικάκης είπε ότι η επίθεση που δέχτηκαν οι αγρότες ήταν αναίτια:

“Πήγαμε να μπούμε στη Βουλή και μας πετάξανε χημικά. Θέλαμε να δώσουμε ένα ψήφισμα. Και το είχανε δεχτεί. Και εκεί που φωνάζανε τα ονόματα για να μπούμε έρχονται τα ΜΑΤ από δεξιά και από αριστερά και πετάξανε τα χημικά”.

Ο κ. Μπικάκης μας είπε ότι οι αγρότες δε θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια:

“Θα κατεβούμε πάλι στα Χανιά, θα αποφασίσουμε ανά νομούς και θα δούμε τι θα κάνουμε. Θα γίνει συνέλευση στο Παγκρήτιο Συντονιστικό. Έχουμε ζητήσει ραντεβού με τον πρωθυπουργό της χώρας από 29 Οκτώβρη. Αλλά ακόμα τίποτα”.

Όσον αφορά το κλίμα μεταξύ των αγροτών το περιέγραψε ως “τεταμένο”:

“Άλλοι ήθελαν να κάτσουμε και να μην φύγουμε έτσι. Αλλά πώς θα γίνει; Να αφήσεις κόσμο τον Σύνταγμα το βράδυ; Αν δεν κάνουν πίσω θα υπάρξουν σκληρές κινητοποιήσεις. Αν περάσουν αυτά τα μέτρα, αγροτική οικονομία δε θα υπάρξει ξανά.”

"google ad"

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ