16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Γ. Κατρούγκαλος: Ανάκληση των απολύσεων λόγω διαθεσιμότητας | Βίντεο

Ημερομηνία:

«Θα υπηρετήσουμε τη λογική στις μεταρρυθμίσεις, το Σύνταγμα, τη δημοκρατία και τη νομιμότητα» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε εκτενώς στην «ιδιωτικοποίηση» τομέων της δημόσιας διοίκησης τα προηγούμενα χρόνια.

«Ένα από τα πρώτα πράγματα που είδα και με έκαναν να φρίξω στο υπουργείο ήταν η παρουσία ιδιωτικών σεκιούριτι, πέρα από τις κλούβες με τα ΜΑΤ. Υπ’ αυτό το πλαίσιο αυτό που έγινε τα τελευταία πέντε χρόνια στη δημόσια διοίκηση, δεν επρόκειτο για καρικατούρα μεταρρύθμισης, αλλά για αντιμεταρρύθμισης», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός, τα πρώτα μέτρα, που, όπως σημείωσε «δεν αποτελούν μεταρρύθμιση», θα είναι η αποκατάσταση των αδικιών.

Και συγκεκριμένα:

  • ανάκληση απολυμένων της διαθεσιμότητας (π.χ. καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες) μετά από μία μίνι διαδικασία κινητικότητας,
  • η αντικατάσταση των αντισυνταγματικών διατάξεων του πειθαρχικού δικαίου και
  • θα αλλάξει το σύστημα επιλογής προϊσταμένων, αλλά μέχρι τότε δεν θα γίνουν επιμέρους παρεμβάσεις

Σύμφωνα με το σχέδιο που ανέπτυξε ο κ. Κατρούγκαλος, θα εξεταστούν εκ του μηδενός τι ανάγκες καλύπτει κάθε υπουργείο, στη συνέχεια θα θεσπιστεί το προφίλ θέσεων, θα προσδιοριστούν οι ανάγκες και τα καθήκοντα των υπαλλήλων, και μετά θα ακολουθήσει μία πολιτική κινητικότητας. Ακόμη θα υπάρξει νέος υπαλληλικός κώδικας.

Αναφερόμενος στα μισθολογικά ζητήματα των δημοσίων υπαλλήλων, έκανε λόγο για ένα νέο «πραγματικό ενιαίο και δίκαιο» μισθολόγιο.

«Θέλω να ελπίζω ότι την επόμενη χρονιά, όταν θα έχει ανορθωθεί η οικονομία, θα μπορούμε να κάνουμε κάτι και στο μισθολογικό», τόνισε.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=ELGTEEsOiZw”]

left.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...