15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Γ. Μαλανδράκης: «Επιβεβλημένη η μείωση των φόρων στα αεροδρόμια κατά τους χειμερινούς μήνες»

Ημερομηνία:

Επιστολή προς την Κεντρική Ένωση Δήμων  Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και τον Πρόεδρο αυτής κ. Γιώργο Πατούλη, απέστειλε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης με την οποία θίγει την ανάγκη μείωσης των υφιστάμενων φόρων που βαρύνουν τα αεροδρόμια της χώρας κατά τους χειμερινούς μήνες προκειμένου έτσι να ενισχυθεί η τουριστική ζήτηση και να επεκταθεί η τουριστική περίοδος, ζητώντας παράλληλα από το ΔΣ της ΚΕΔΕ να λάβει σχετική απόφαση που να αποσταλεί στην Κυβέρνηση. Το θέμα βεβαίως είναι κατά πόσο μπορεί να λάβει μία τέτοια απόφαση η κυβέρνηση, εφόσον πλέον ο έλεγχος και η διαχείριση του αεροδρομίου Χανίων έχει περάσει στη γερμανική Fraport.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Πλατανιά στην επιστολή του αναφέρει πως «τα τελευταία χρόνια σύσσωμη η αεροπορική και η τουριστική αγορά, προτάσσουν ως απολύτως επιτακτική την ανάγκη μείωσης των ήδη υφιστάμενων φόρων που βαρύνουν τα αεροδρόμια της χώρας κατά τους χειμερινούς μήνες, γεγονός που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε μείωση της τιμής των αεροπορικών ταξιδιών και θα καταστήσει περισσότερο ανταγωνιστικά τα ελληνικά αεροδρόμια, δίνοντας περαιτέρω ώθηση στον ελληνικό τουρισμό»,  ενώ προσθέτει ότι το αίτημα των φορέων του τουρισμού είναι ο Φόρος Εκσυγχρονισμού Αεροδρομίου, να μειωθεί για την περίοδο από 1/11 έως και 31/3 κατά 50% (στα 6 ευρώ) και από 1/4 έως και 30/4 καθώς και από 1/10 έως και 30/10 να μειωθεί κατά 30% (στα 8,4 ευρώ)  σε σχέση  με τη σημερινή του τιμή.

«Μέσα από αυτήν την κίνηση και τις άμεσες και έμμεσες ωφέλειες που αυτή θα προκαλέσει στις Τοπικές Οικονομίες και στην Εθνική οικονομία με τη θεαματική αύξηση του ΑΕΠ, το Ελληνικό Δημόσιο θα εισπράξει εν τέλει πολλαπλάσια ποσά από την τόνωση της πραγματικής οικονομίας και θα μπορέσει έτσι να ενισχύσει απαραίτητες υπηρεσίες που το ίδιο παρέχει σε κρίσιμους κοινωνικά τομείς και σε μία δύσκολη περίοδο όπως αυτή που διανύει η χώρα μας» αναφέρει ο κ. Μαλανδράκης ενώ παράλληλα συμπληρώνει ότι «την εν λόγω θέση συμμερίζεται και η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο σύνολο της, αναγνωρίζοντας την ουσιαστική συμβολή του Τουρισμού στην οικονομική ανάπτυξη και στην απασχόληση σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο και στην απασχόληση και τα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν από μια τέτοια ενέργεια».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ